15. července 2009 • 17:29

Irák už může hrát doma, ale ne v Bagdádu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Irák dostal svolení k tomu pořádat ve své zemi mezinárodní fotbalová utkání. Zatím však může využívat pouze stadion v Irbilu, který hostil minulý týden přátelský duel mezi domácí reprezentací a Palestinou.



Rozhodlo o tom dnes vedení Asijské fotbalové konfederace (AFC).

Irák nehrál domácí mezistátní zápas od roku 2002 kvůli válce. Nyní se pomalu snaží vrátit na fotbalovou mapu, k čemuž si na dva přípravné zápasy pozval Palestinu. Zatímco Irbil jako hostitelské město do budoucna prošel, Bagdád a Sulajmáníja zatím ne.

"Budeme dál pokračovat ve snaze schválit zbylá dvě města," ujistil šéf iráckého svazu Husein Saíd. "Fotbal hraje důležitou roli v životě Iráčanů a netrpělivě čekají na to, aby viděli hrát národní tým oficiální mezistátní zápas," dodal.

Irbil bude hostit příští rok jednu kvalifikační skupinu na mistrovství Asie hráčů do 19 let. Zároveň přivítá na konci září zdejší tým jako mistr země ve čtvrtfinále Poháru AFC kuvajtský Sports Club.

Irák i přes nemožnost hrát ve vlastní zemi dokázal vyhrát před dvěma lety asijský šampionát. Díky tomu si zahrál i na nedávném Poháru FIFA v Jihoafrické republice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud