Jonáš Bartoš
18. května 2010 • 16:21

Uzdravený Polák: Nároďák dostaneme mezi nejlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po devíti měsících se dočkal reprezentačního srazu. Záložník Anderlechtu Brusel Jan Polák vyléčil komplikované zranění kolene a je připraven rvát se za národní tým. Do USA odlétá jako jeden z nejzkušenějších hráčů výběru trenéra Michala Bílka. "Snad vrátíme nároďák tam, kam patří," říká sebevědomě.



O tom, že by se nevrátil na fotbalové trávníky, během rekonvalescence vůbec nepochyboval. "Měl jsem přetržený křížový vaz. V dnešní době se s tímto zranění vrátí téměř každý, pokud během operace nedojde ke komplikacím. Ty já jsem neměl," prozradil Polák.

O čem ještě důrazný záložník mluvil?

O dlouhém zranění:
"Jsem rád, že jsem se vrátil zpátky, i když to trvalo trošku déle.. Po operaci v Německu jsem pendloval mezi Belgií a Českem, rehabilitace mi docela utíkala. Snažil jsem se být trpělivý a nic neuspěchat. To se vyplatilo. Teď jsem úplně v pořádku."

O současném zdravotním (a fotbalovém) stavu:
"Cítím se dobře. Všechnoo ještě není úplně optimální. Odehrál jsem nějaké zápasy, ale pořád nemám herní praxi. Na druhou stranu jsem hodně trénoval. Chci se dostat znova na tu nejvyšší úroveň."




O pozvánce do národního týmu:

"Jsem rád, že tady po dlouhé době s klukama můžu být. Jsem tady skoro nejstarší, od mého posledního srazu došlo k hodně změnám. Kádr je teď úplně jiný, než když jsem hrál v reprezentaci naposled."

O nových spoluhráčích:
"Kluky znám prakticky všechny. Jen si musíme sednout herně. Prakticky od základů se buduje nový tým, budeme si na sebe trošku zvykat. Pro nové hráče je velká motivace, že si můžou zahrát takové zápasy."

O své roli v týmu:
"My co jsme tady byli delší dobu a učili se od kluků, co skončili, musíme převzít odpovědnost. Od mladých kluků nemůžeme očekávat nic zvláštního. Oni sbírají zkušenosti a měli by se učit od nás. Třeba i v tom, jak vystupovat."

O současné situaci národního mužstva:
"Ztratili jsme pozici, kterou jsme měli. Byli jsme pro všechny soupeře nepříjemní, to už dnes neplatí. Nedostali jsme se na mistrovství světa, výsledky nejsou. Lidi se na naše výkony dívají skepticky, náš fotbal ztratil na lesku. Musíme si uvědomit, že hrajeme za Česko a chceme ho vytáhnout nahoru, kde jsme byli dřív."

Jan Polák Jan PolákFoto Jaroslav Legner (Sport)


O zápasech s USA a Tureckem:

"Soupeři jsou hodně kvalitní. S Turkama jsme hráli vždycky vyrovnaně. Mají nového trenéra, utkání bude hodně náročné. S Amerikou bude zápas ještě těžší. Jedou na mistrovství, hrajou doma a budou se chtít ukázat. My se ale nesmíme bát a jít do zápasů s tím, že něco uhrajeme.

O smyslu "výletu" do USA:
"Budeme se moct sehrát, navzájem se lépe poznat. Třeba nám zápasy pomůžou zvednout sebevědomí. Pak už máme jen v srpnu přátelák s Marokem a začne kvalifikace. Moc času není."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud