4. ledna 2011 • 09:59

Německý kapitán Lahm: MS v Kataru je šílenost!

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán německé fotbalové reprezentace Philipp Lahm je proti pořádání mistrovství světa v roce 2022 v Kataru. Nápad hrát ve vysokých teplotách, které v této zemi v létě panují, označil obránce Bayernu Mnichov za šílenství.



"Jsem rád, že tam nebudu moct být jako aktivní hráč," řekl Lahm, kterému v roce 2022 bude 39 let. "Fotbal ve čtyřicetistupňovém vedru si nedokážete představit. Rozhodně to není zábavné," dodal obránce, který na šampionátu v Jihoafrické republice pomohl Německu k bronzovým medailím.



Lahm si v minulosti vyzkoušel, jak se v podobném prostředí hraje. Předloni v červnu spolu s reprezentací nastoupil k přípravnému utkání v Dubaji proti Spojeným arabským emirátům. "Večer tam bylo čtyřicet stupňů a obrovská vlhkost vzduchu. Bylo to opravdu velmi vyčerpávající a hlavně šílené," uvedl.

Katar při volbě pořadatele mistrovství světa 2022 porazil Austrálii, Japonsko, USA a Koreu. Organizátoři pro turnaj slíbili postavit klimatizované stadiony, podle prezidenta FIFA Seppa Blattera a šéfa UEFA Michela Platiniho by se však turnaj mohl kvůli vysokým teplotám přesunout na jiný termín.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud