15. srpna 2018 • 23:40

Real – Atlético 2:4. Špatný start Balea a spol., Superpohár bere rival

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlétika Madrid potřetí slaví zisk Superpoháru UEFA. Vítězové Evropské ligy porazili 4:2 po prodloužení šampiona Ligy mistrů Real Madrid a zabránili mu tak získat Superpohár potřetí za sebou a popáté v historii. Červenobílí navázali na triumfy z let 2010 a 2012. Trofej putuje do Španělska podeváté za posledních deset let.



Atlético v Tallinnu skórovalo už po 49 vteřinách, kdy se Diego Costa postaral o nejrychlejší gól v dějinách soutěže. Real otočil skóre zásluhou Karima Benzemy a Sergia Ramose , který v druhé půli proměnil penaltu za Juanfranovu ruku. Diego Costa však druhým zásahem opět srovnal a v prodloužení rozhodli pohledným volejem Saúl Ňíguez a Koke.

Real tak nezačal dobře novou éru bez dosavadní největší hvězdy Cristiana Ronalda , který přestoupil do Juventusu. Soutěžní debut nevyšel ani novému kouči Realu Julenovi Lopeteguimu. Bílý balet dostal čtyři branky poprvé od listopadu 2015.

Duel městských rivalů na neutrální půdě v Estonsku začal hodně zhurta. Ještě neuběhla ani minuta hry, když stoper Atlética Godín poslal dlouhý míč na Diega Costu. Robustní útočník vyhrál souboj s Ramosem, sám si míč doběhl, obešel druhého stopera Varaneho a z velkého úhlu propálil gólmana Navase střelou nad jeho rameno.

Real se po letní pauze rozjížděl pomaleji a poprvé zahrozil v 17. minutě Asensiovou patičkou. O deset minut později už bylo srovnáno. Bale utekl po pravé straně, centrem našel Benzemu a ten v nelehké pozici hlavou usměrnil míč do branky.

Antoine Griezmann s trofejí pro vítěze Superpoháru UEFA
Antoine Griezmann s trofejí pro vítěze Superpoháru UEFA

Atlético, které místo potrestaného trenéra Diega Simeoneho vedl asistent Germán Burgos, hrálo s Realem vyrovnanou partii, ale pak soupeři darovalo druhý gól. Po rohovém kopu zahrál ve vápně rukou bek Juanfran a sudí odpískal pokutový kop. Ten zahrál kapitán Ramos, počkal si na pohyb brankáře a s přehledem skóroval.

Real ale soupeři dárek vrátil v 79. minutě. To chyboval Marcelo, který ve snaze udržet míč ve hře nahrál soupeři, přes Juanfrana a Correu se dostal balon k Diegu Costovi a ten druhým zásahem v utkání srovnal.

Další chyba Realu přišla v prodloužení, kdy stopeři ztratili míč před vápnem, toho využil střídající Thomas, našel Saúla a ten krásným volejem zařídil vítězný gól. Krátce nato zatáhl míč Diego Costa, nahrál Vitolovi, který našel nabíhajícího Kokeho a ten čtvrtým zásahem definitivně rozhodl.

Góly

Domácí: 27. Benzema, 63. Ramos

Hosté: 1. D. Costa, 79. D. Costa, 98. Saúl Ñíguez, 104. Koke

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos (102. Mayoral), Casemiro (76. D. Ceballos), Isco (83. L. Vázquez) – Bale, Benzema, Asensio (57. Modrić).

Hosté: Oblak – Juanfran, Savić, Godín (C), Lucas Hernández – Lemar (90+1. Partey), Rodri Hernández (72. Vitolo), Saúl Ñíguez, Koke – D. Costa (109. J. Giménez), Griezmann (57. Á. Correa).

Náhradníci

Domácí: Casilla, Lunin, Fernández, Modrić, Vázquez, Llorente, Mayoral, Ceballos, Valverde, Vinícius Júnior, Reguilón, Sánchez

Hosté: Adán, Dos Santos, Luís, Arias, Partey, Kalinić, Correa, Martins, Vitolo, Giménez, Olabe

Karty

Domácí: Asensio, Marcelo, D. Ceballos, Modrić, Ramos

Hosté: Á. Correa, D. Costa, Vitolo

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz

Stadion

Lillekülla Stadium (Tallinn)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud