Jakub Konečný
14. ledna 2016 • 10:21

Účet za Šurala: 14 milionů korun. Liberec se ale bude dělit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup je podepsaný od včerejška, Josef Šural se stal hráčem pražské Sparty. Jak ale zní dohoda, na kterou přistoupil Slovan Liberec? Nejenže získal juniorského reprezentanta Ondřeje Karafiáta, do klubové pokladny poputují také miliony. Podle informací iSport.cz vyinkasuje 14 milionů korun, z toho ale část musí odkrojit agentovi Davidu Nehodovi a Šuralově bývalému klubu Zbrojovce Brno.



Jak se rozdělí 14 milionů korun za Josefa Šurala Jak se rozdělí 14 milionů korun za Josefa ŠuralaFoto iSport.cz
Mateřský klub Josefa Šurala dostane třicet procent z částky, tedy 4,2 milionu korun, a reprezentantově agentovi náleží desetina, což je 1,4 milionu korun. Jde o důsledek dohody, na jejímž základě Šural před pěti lety z Brna do Liberce přišel.

Severočeský klub si vyjednal také hráčskou náhradu. Původně si maloval, že za Šurala získá vedle Ondřeje Karafiáta především záložníka Aleše Čermáka a jednoho z útočníků Patrik Schick – Lukáš Juliš. Jenže Sparta se svých ofenzivních klenotů vzdát odmítla. V případě Čermáka a Schicka to navíc de facto vylučoval i fakt, že momentálně hostují v Mladé Boleslavi, respektive Bohemians 1905.

Na řadu tak přišlo to, na co slyší boss libereckého klubu Ludvík Karl nejvíce – peníze. „Dali jsme mu nadstandardní nabídku,“ přiznal Kotalík bez bližších podrobností. Podle informací deníku Sport šlo o kulantních čtrnáct milionů korun, což vypadá v případě hráče, kterému končí za půl roku smlouva, až zbytečně moc.

Sparťan Šural: Risk před EURO? V Liberci jsem už zůstat nemohl
Video se připravuje ...

Je však třeba mít na paměti, že Sparta byla pod tlakem. Poté, co vyhrála přetahovanou o Šurala se Slavií, musela přestup uzavřít stůj co stůj, jinak by to byla z její strany obrovská blamáž. A jakmile hráč letenskému klubu podepsal smlouvu na tři a půl roku, stoupla jeho cena minimálně na třicet milionů korun, takže i z ekonomického pohledu dává velkorysá investice smysl.

Když byla celková cena transferu stanovena, pokračovala jednání na téma hráčských náhrad. Zatímco s cenou dva miliony korun za Karafiáta byl Karl spokojen, pět milionů za Adama Jánoše akceptovat odmítl, proto defenzivní záložník zatím zůstává ve Spartě. A možná zamíří do Jablonce. Avizované hostování osmnáctiletého Matěje Pulkraba nakonec součástí transferu není, o jeho případné realizaci kluby dále jednají.

Jisté naopak je, že Liberec má v případě Šuralova odchodu do ciziny smluvní nárok na desetinu částky, kterou na něm Sparta vydělá.

Ve Spartě přidělili Josefu Šuralovi dres číslo 32
Ve Spartě přidělili Josefu Šuralovi dres číslo 32

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud