29. ledna 2016 • 04:59

Šest variant pro Spartu: Jaké stopery vybere Ščasný?

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo ze čtyř stoperů bude hrát v základní sestavě Sparty?Kdo ze čtyř stoperů bude hrát v základní sestavě Sparty?FOTO: Koláž iSport.cz

    Pomineme-li veterána Radoslava Kováče, který na Letné v tichosti spěje ke konci kariéry, má kouč Sparty Zdeněk Ščasný k dispozici pro jarní část Synot ligy čtyři stopery (Jakub Brabec, Ondřej Mazuch, Costa a Mario Holek). Jeho úkol nyní zní prostě – vybrat z nich ideální dvojici, která bude charakterově i herně ladit. Deník Sport sestavil všechny možné varianty řešení a každou krátce okomentoval.

  • Prioritní: Mazuch – Brabec

    Jakub Brabec přísným pohledem sleduje dění při přípravném zápase s Ústím nad LabemFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Ideální volba po fyzické i fotbalové stránce. Jakub Brabec by dodal tvrdost, Ondřej Mazuch zase zkušenosti a rozehrávku. Problémem všech variant s Mazuchem je však fakt, že zatím hledá formu.

  • Vyzkoušená: Brabec - Holek

    Jakub Brabec by v sestavě Sparty nejspíš neměl chybětFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Dvojice, která toho spolu odehrála nejvíc a v sezoně 2013/14 dovedla Spartu k zisku double. Kouč Zdeněk Ščasný však měl k její spolupráci vážné výhrady a po svém nástupu ji de facto roztrhl.

  • Podzimní: Brabec - Costa

    Obránce Sparty Costa je jednou z možných variant na pozici stoperaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Důraz v osobních soubojích, to je první, co Zdeněk Ščasný od stoperů vyžaduje. Proto na podzim sázel na kombinaci Jakuba Brabce s Costou, oba totiž vletí do všeho po hlavě. Ale ta rozehrávka…

  • Moderní: Mazuch - Holek

    Ondřej Mazuch navlékl v jednom z přípravných zápasů dle tradic Sparty kapitánskou páskuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Dva odchovanci Zbrojovky Brno představují zřejmě nejfotbalovější variantu. Oba hráči jsou silní s míčem a konstruktivní v rozehrávce, což Sparta při zakládání útoků nutně potřebuje.

  • Zkušená: Mazuch - Costa

    Matúš Bero z Trenčína v souboji s obráncem Sparty CostouFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Ještě na začátku zimní přípravy měl Zdeněk Ščasný tuto verzi hodně vysoko, jenže nespolehlivé výkony obou hráčů její šance rapidně snížily. Sázka na dva světoběžníky by byla asi velké riziko.

  • Zbytková: Holek - Costa

    Obránce Mario Holek bojuje o místo ve SpartěFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Tihle dva spolu odehráli třeba zápas v Plzni, což nebyl vzhledem k porážce 1:2 žádný šlágr. Costu nicméně obecně zvýhodňuje fakt, že je jediný ze čtyř kandidátů levák. To je velká deviza a přednost.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud