9. ledna 2022 • 19:10

West Ham ukázal sílu: FA Cup chceme vyhrát. Coufala vyřadil covid

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco ligoví konkurenti povětšinou změřili síly s týmy z nižších anglických soutěží, West Ham ve třetím kole FA Cupu přivítal na London Stadium Leeds United. „Kladiváři“ ovšem prokázali, že v závěru prosince nabrali formu a své ligové konkurenty sfoukli 2:0. „FA Cup je naprosto jedinečná soutěž s nezaměnitelným kouzlem. Máme velkou touhu ji vyhrát,“ předestřel plány na čtvrtý zisk historické trofeje kapitán West Hamu, Declan Rice.  



V FA Cupu, nejstarší fotbalové soutěži na světě, není o překvapení nouze. Naposledy se o tom přesvědčili v Newcastlu, který vypadl s třetiligovým Cambridgem. Tottenham s Liverpoolem s týmy ze stejné soutěže museli svá utkání otáčet.

O to větší váhu má poměrně klidné vítězství West Hamu nad sokem z Premier League.

„Věděli jsme, že to bude velice těžké utkání jako vždycky proti Leedsu. Vyrovnali jsme se s tím skvěle a většinu utkání jsme dominovali,“ byl po utkání spokojený hvězdný Jarrod Bowen.

„Kladiváři“ svůj optický tlak přetavili v branku až velice diskutabilní situací. Po ohromném závaru si dokázal míč najít Manuel Lanzini a poslal domácí do vedení. VAR ovšem několik minut přezkoumával, zda se během celé akce neocitl Bowen v ofsajdovém postavení.

„Je to vždy strašlivé čekání. Navíc jsem ani netušil, na co přesně se VAR dívá. Naštěstí nám nakonec gól přiřknul,“ oddechl si křídelník „Hammers“.

Domácí si vytvořili i několik dalších slibných šancí. Žádnou z nich ovšem nedokázali proměnit. Naopak s blížícím se koncem utkání narůstal tlak hostů, kteří se tlačili za vyrovnáním.

V nastaveném čase lítal do vápna West Hamu jeden centr za druhým. Ten nejnebezpečnější dokázal Tomáš Souček odhlavičkovat a následný rychlý brejk skončil rozhodující trefou Jarroda Bowena.

„Jarrod hrál výborně, ale nám se teď především daří jako týmu. Největší radost mi dnes udělalo čisté konto. Navíc proti Leedsu, který je sakra těžkým soupeřem,“ byl David Moyes šťastný za první nulu vzadu po čtyřech zápasech.

K ní pomohl stále lépe hrající Tomáš Souček, jenž byl spolu s Declanem Ricem motorem podařeného výkonu West Hamu. Vladimíra Coufala z utkání vyřadil covid-19.

„Čeká nás teď několik těžkých zápasů v rychlém sledu. Ve středu se popereme s Norwichem a příští neděli musíme opět zlomit Leeds, který vložené utkání nemá. Snad nám pomůže i Coufal,“ doufá v rychlý návrat českého reprezentanta kouč „kladivářů“.   

Proč West Ham válí: TOP standardky, křídla přes nohu, co Češi?
Video se připravuje ...

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud