14. března 2011 • 11:46

Sara má nahradit dvacetiletá hvězda Atletika

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problém gólmanské jedničky v Manchesteru United má vyřešit David de Gea. Dvacetiletá opora Atletika Madrid by měla nahradit Edwina van der Sara, který po sezoně hodlá ukončit kariéru. Alex Ferguson doufá, že bude stačit částka 15 milionů liber (420 milionů korun).



Tohle téma se řeší od prosince. Tehdy Van der Sar definitivně potvrdil, že letošní sezona je pro něj v brance United opravdu poslední. Čtyřicetiletému veteránovi, který stále udivuje famózními výkony, konec kariéry zkouší v klubu všemožně rozmlouvat.

"Mluvil jsem s ním o tom ve sprše," přiznal Wayne Rooney. "Hráči se ho snaží přemluvit, aby zůstal. Nehledě na jeho věk, pořád je nejlepším gólmanem na světě," myslí si největší hvězda United.

Edwin van der Sar Edwin van der SarFoto čtk

Rozhodnutí nizozemského gólmana se zdá nevratné. Zopakoval to i v neděli po vítězství nad Arsenalem v semifinále FA Cupu.

Počítá se s tím, že od příští sezony převezme na Old Trafford roli trenéra brankářů a pomůže nové dvojce Andersu Lindegaardovi v přechodu do role týmové jedničky.    

Pravděpodobnější však je, že Ferguson v létě přivede ještě jedno zvučnější jméno.

Mluví se o Michaelu Neuerovi ze Schalke, Martinu Stekelenburgovi z Ajaxu, Julio Cesarovi z Interu či Davidu de Geovi.

Prvním na seznamu je David de Gea. Pro gólmana Atletika Madrid hraje vedle nesporných kvalit i nízký věk. Navíc s ním Vincent del Bosque počítá i do španělské reprezentace, kde by jednou mohl nahradit Ikera Casillase.

Ferguson spoluhráče Tomáše Ujfalušiho dlouhodobě sleduje. Doufá, že s částkou 15 milionů liber v Madridu uspěje a španělský talent v létě na Old Trafford přivede.

Radující se fotbalisté Manchesteru United.
Radující se fotbalisté Manchesteru United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud