2. ledna 2012 • 05:00

Anglická liga zažila krach favoritů: Prosinec hrůzy pro Chelsea!

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ NOVÁ SOUTĚŽ - Vypadá to, jakoby titul anglického šampiona nikdo nechtěl. V sobotu padly doma Manchester United i Chelsea, mizérii favoritů dokonal včera lídr Premier League Manchester City, který nestačil na Sunderland.



Vychytá dnes Petr Čech nulu na hřišti Wolverhamptonu?

Odmítli návrat na první místo, k tomu trenérovi Alexi Fergusonovi pokazili na Silvestra oslavu 70. narozenin. Jenže ani po porážce 2:3 s do té doby nejhorším týmem soutěže Blackburnem hráči Manchesteru United na městského rivala City neztratili ani bod. „Citizens“ totiž na Nový rok nechali všechny body v Sunderlandu, před „red devils“ nadále vedou o skóre.

„Je to katastrofa. Nemohu tomu výsledku uvěřit, tohle nikdo nečekal. Všechno jsme mohli udělat lépe,“ soptil po zpackaném duelu na Old Trafford kouč Alex Ferguson.

Menší omluvou pro domácí mohou být absence klíčových mužů. Kvůli zranění nebo nemoci nehráli Ferdinand, Rooney, Vidič, Smalling, Young, Fletcher a Owen. I tak měli United velkou převahu, sedmadvacetkrát se pokusili vystřelit, zahrávali 17 rohů. Jenže nestačilo jim to ani na bod.

Mužem utkání se stal útočník Yakubu z Blackburnu, autor dvou gólů. Nejdřív proměnil penaltu po faulu Berbatova, krátce po přestávce zvyšoval na 2:0. Pak sice Berbatov dvěma góly srovnal, jenže před koncem šokoval Old Trafford třetí trefou hostů Hanley.

Chelsea s Fulhamem jen remizovalaFoto EPA
„Po vyrovnání jsem si už myslel, že vyhrajeme, třetí gól byl pro nás smrtící. Nevyrovnali jsme se s tím, že nám chyběli klíčoví obránci, v defenzivě jsme nebyli silní,“ dodal Ferguson.

O den později mu mohl lehce spravit náladu výsledek ze Sunderlandu, kde Manchester City prohrál gólem ze třetí minuty nastavení z menšího ofsajdu.
„Tým jako my nemůže připustit, aby inkasoval z poslední akce zápasu,“ citovala rozzlobeného kouče Roberta Manciniho stanice Sky Sports. „Byl to sice ofsajd, ale s tím už nic neuděláme,“ doplnil. Jeho mužstvo, stejně jako United, padlo podruhé v sezoně.

Zatímco manchestreské duo hořekuje nad dílčím neúspěchem, na Stamford Bridge je po prohře 1:3 s Aston Villou atmosféra pěkně hustá. Chelsea v prosinci totálně selhala, ze šesti zápasů vyhrála jen dva a klesla až na pátou příčku. Zisku titulu už nevěří ani trenér André Villas-Boas.

„Na titul už asi opravdu myslet nemůžeme. Když se podívám na tabulku realisticky, můžeme skončit čtvrtí. A to pro nás není dobrá zpráva,“ pravil smutně.

Podle Petra Čecha, který za Chelsea odchytal celý zápas, byl průběh zápasu nejhorším možným způsobem, jak zakončit rok 2011. „Nezbývá však než doufat, že nový rok začneme vítězstvím, které opravdu potřebujeme co nejrychleji, abychom se zase výsledkově chytli,“ uvedl Čech na svém webu.

Chelsea na čtvrtém místě vystřídal Arsenal, který v londýnském derby zdolal Queens Park Rangers 1:0 brankou Robina van Persieho. Nizozemský útočník se sedmnácti zásahy vede tabulku střelců Premier League. Záložník Tomáš Rosický odehrál za „kanonýry“ posledních 23 minut, celý zápas hájil branku hostů Radek Černý.

Chelsea po remíze na Tottenhamu ztratila dva body na oba kluby z Manchesteru.
Chelsea po remíze na Tottenhamu ztratila dva body na oba kluby z Manchesteru.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud