31. března 2016 • 14:16

Nové hvězdy do Anglie? Götze i liberecký kat, Zlatana chce West Ham

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Angli zrbojí. Velkokluby chtějí Zlatana, Götzeho i kata LiberceAngli zrbojí. Velkokluby chtějí Zlatana, Götzeho i kata LiberceFOTO: Koláž iSport.cz

    Návrat na scénu. Kluby z Premier League ztratily výsostné postavení v Evropě, v Lize mistrů v posledních letech hrají druhé housle. To by pro příští sezonu chtěli změnit bohatí majitelé, kteří si brousí zuby na věhlasné posily. V článku se podívejte na pět hvězd, které by měly anglické nejvyšší soutěž vrátit výsostné postavení.

  • Zlatan Ibrahimovic

    Útočník, 34 let
    Současný klub: PSG (Francie)
    Počet gólů v aktuální sezoně: 34

    Zlatan Ibrahimovič v dresu PSGFoto Reuters

    Fenomém. Kdo zná fotbal, zná i Zlatana Ibrahimovice. Švédská hvězda zdatně sekunduje i nedostižné dvojici Ronaldo , Messi . Velký zájem o ikonu PSG, které končí po letošní sezoně smlouva, má West Ham United. Spekuluje se i o londýnské Chelsea. Držitele 13 titulů ve čtyřech velkých evropských soutěží (Nizozemí, Španělsko, Itálie, Francie) to do Anglie táhne. „Mám několik nabídek z Premier League,“ potvrdil zájem klubů. Zdá se, že tomuto přesunu z Francie na Britské ostrovy nic nebrání.

  • Mario Götze

    Záložník, 23 let
    Současný klub: Bayern Mnichov (Německo)
    Počet gólů v aktuální sezoně: 3

    Mario GötzeFoto Michal Beránek (Sport)

    Svým gólem rozhodl mistrovství světa. V Dortmundu byl brán za zázračné dítě fotbalu. Jenže po přestupu do Bayernu se jeho kariéra i vinou zranění zasekla. V letošní sezoně odehrál za bavorský klub jen 11 utkání a nedávno prohlásil, že by chtěl nastartovat svou kariéru přestupem. Nabízí se Liverpool, který vede Jürgen Klopp. Jejich výborný vztah je všeobecně známý a anglický slavný klub už situaci monitoruje. A kdo jiný by měl mladou hvězdu probudit než „táta“ Klopp, který dal Mariovi šanci ve velkém fotbale? Ovšem pozor, zájem by mohl mít i Dortmund.

  • Paul Pogba

    Záložník, 23 let
    Současný klub: Juventus (Itálie)
    Počet gólů v aktuální sezoně: 8

    Záložník Paul PogbaFoto EPA

    Tenhle fotbalový diamant se v posledních sezonách brousí do skvostného hráče. A není divu, že jeho situaci monitorují všechny velkokluby v Evropě. Velký zájem má o všestranného Francouze Chelsea. Juventus sice vloni v létě astronomickou nabídku „Blues“, která se pohybovala okolo 75 milionů liber, odmítl, ale nyní je vše jinak.

    V příští sezoně povede londýnský klub bývalý trenér Juventusu Antonio Conte, který měl na kariéru hvězdného Pogby obrovský vliv. Nastalá situace dává možnému přestupu nový rozměr. Do boje o francouzský klenot „Staré dámy“ se chce zapojit i Manchester City, jehož nedávno jmenovaný trenér Pep Guardiola o služby záložníka moc stojí.

  • Rafa Silva

    Záložník, 22 let
    Současný klub: Braga (Portugalsko)
    Počet gólů v aktuální sezoně: 9

    Rafa Silva (záložník, Braga)Foto Barbora Reichová (Sport)

    Čeští fanoušci toto jméno dobře znají z Evropské ligy. Portugalec se totiž představil v dresu Bragy na hřišti Liberce. „Jeho gól do naší sítě mě stále straší,“ řekl na adresu Silvy obránce Liberce Coufal. A není se čemu divit, rychlonohý Portugalec umí zatopit nejen liberecké obraně. Jeho umu si všiml i slavný Manchester United, který v něm vidí nového Cristiana Ronalda a moc rád by ho v létě získal do svých řad.

  • Pierre-Emerick Aubameyang

    26 let
    Současný klub: Borussia Dortmund (Německo)
    Počet gólů v aktuálnísezoně: 35

    Útočník Borussie Dortmund Pierre-Emerick AubameyangFoto Reuters

    Druhý nejlepší střelec německé bundesligy vyniká obrovskou rychlostí. Když nastartuje motory, málokdo ho chytí. V letošní sezoně k tomu přidal klid v koncovce a táhne Dortmund za honbou na Bayern. Jeho skvělých výkonů si velkokluby nemohly nevšimnout, Aubameyanga v čele svého přestupového seznamu má Arséne Wenger. Manažer Arsenalu si na gabonského střelce připravil až 100 milionů eur, ale i tak by mohl narazit. Sám „Auba“ nedávno prohlásil, že před smrtí dědečka slíbil, že jednou bude hrát za Real Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud