29. ledna 2017 • 16:14

Kalas nahrál na gól a pomohl vyřadit Hull z poháru, končí i Watford

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další dva prvoligové celky vypadly ve 4. kole Anglického fotbalového poháru. Watford nestačil na třetiligový Millwall, o jehož výhře 1:0 rozhodl pět minut před koncem Steve Morison. Zástupce druhé nejvyšší soutěže Fulham deklasoval předposlední celek Premier League Hull 4:1. Asistenci u první branky domácích si připsal český obránce Tomáš Kalas. Překvapení naopak nedopustil Manchester United a nad Wiganem zvítězil jasně 4:0.



Watford sice uspěl ve statistice držení míče, výrazně střelecky aktivnější ale byl domácí Millwall. Převahu zužitkoval pět minut před koncem po přesném Fergusonově centru Morison.

Kalas, který ve Fulhamu hostuje z Chelsea, hlavou asistoval Alukovi na úvodní gól zápasu s Hullem. Hosté sice krátce po přestávce vyrovnali zásluhou Evandra, pak už ale úřadoval londýnský celek. V rozmezí 54. a 78. minuty se prosadili Martin, Sessegnon a Johansen.

Kalas pomohl vyřadit z Anglického poháru celek z Premier League
Kalas pomohl vyřadit z Anglického poháru celek z Premier League

V závěru Kalas fauloval ve vápně Robertsona a Hull dostal k dispozici pokutový kop, Hernándeze ale vychytal Bettinelli. Zároveň však neúspěšného střelce sám fauloval a uruguayský útočník dostal druhou šanci, ani z další penalty ale brankáře nepřekonal.

Manchester United nedal druholigovému Wiganu žádnou šanci. Velkou měrou se na tom podílel záložník Bastian Schweinsteiger, který se v základní sestavě "Rudých ďáblů" objevil poprvé od 9. ledna 2016. Nejprve asistoval ve 44. minutě u prvního gólu Fellainiho a sám v 81. minutě uzavřel skóre na 4:0. Mezitím se prosadili ještě Smalling a Mchitarjan.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud