24. ledna 2018 • 04:30

Alexis nelhal, odmala fandí United. Mchitarjan (ne)vzal jeho sedmičku

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždycky jsem chtěl hrát za váš klub, je to můj sen od dětství... Hloupá PR fráze, která je nutným zlem každého prvního rozhovoru hráče v novém týmu, že? U Alexise Sáncheze a Henrika Mchitarjana to ale neplatí. Jejich výměna, která poslala Chilana do Manchesteru United a jeho arménského kolegu do Arsenalu, skutečně oběma splnila dětské sny.



"Už když jsem byl malý chlapec, bylo mým snem hrát za Manchester United. A to neříkám jen proto, že tu teď jsem," řekl Sánchez pro MUTV poté, co byl odhalen jako nová posila klubu.

Mnozí fanoušci říkali, že tyhle věty vyřkl tak nějak z povinnosti, a na Old Trafford dorazil hlavně kvůli mastnější výplatní pásce. Teď ale chilské hvězdě musí dát za pravdu. Na povrch totiž vyplavala jedna z fotek z Alexisovy puberty, a ní má mladý Chilan skutečně na sobě bundu se znakem Manchesteru United.

Sánchez v prvním rozhovoru pro United odhalil, že už před několika lety vedl rozpravu s legendárním koučem Alexem Fergusonem. "Řekl jsem mu, že je mým snem přijít do tohohle ohromného silného klubu. Teď jsem tu, a vždy, když se podívám na znak United, vstávají mi vlasy nadšením," usmíval se Chilan.

Alexis bude na Old Trafford oblékat svou oblíbenou sedmičku, která v United náležela velkým legendám - namátkou Ericovi Cantonovi, Davidu Beckhamovi, či Cristianu Ronaldovi. To mu dodává motivaci. "Jen z myšlenky na nošení toho čísla se vám v hlavě tvoří sny o vítězství v Lize mistrů a zisku titulu v Premier League," pochvaloval si Sánchez.

Číslo sedm po něm v Arsenalu nezůstalo dlouho volné, převezme ho druhá polovina velké výměny, Henrik Mchitarjan. Arménský šikula ale navlékne dres s tímto číslem jen v domácích soutěžích, pro Evropskou ligu si musí vybrat jiné. Se sedmičkou už za Arsenal v aktuálním ročníku této soutěže nastoupil právě Alexis, a Evropská liga nechce, aby s jedním číslem nastoupili v tom samém ročníku dva různí hráči.

Ani Mchitarjan si ve svém úvodním rozhovoru neodpustil větu o tom, že chtěl vždy hrát za Arsenal. Jenže světe div se - i on mluví pravdu, a ne předpřipravené věty. Mchitarjan totiž Arsenalu skutečně fandí dlouhá léta, jak odhalil už před několika roky v dokumentu o svém životě. Dva roky starým příchodem tak alespoň na dálku potěšil svého zesnulého otce Hamleta, který fandil právě Rudým ďáblům.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 4:1. Rozhodl parádní start domácích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud