24. ledna 2018 • 04:30

Alexis nelhal, odmala fandí United. Mchitarjan (ne)vzal jeho sedmičku

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždycky jsem chtěl hrát za váš klub, je to můj sen od dětství... Hloupá PR fráze, která je nutným zlem každého prvního rozhovoru hráče v novém týmu, že? U Alexise Sáncheze a Henrika Mchitarjana to ale neplatí. Jejich výměna, která poslala Chilana do Manchesteru United a jeho arménského kolegu do Arsenalu, skutečně oběma splnila dětské sny.



"Už když jsem byl malý chlapec, bylo mým snem hrát za Manchester United. A to neříkám jen proto, že tu teď jsem," řekl Sánchez pro MUTV poté, co byl odhalen jako nová posila klubu.

Mnozí fanoušci říkali, že tyhle věty vyřkl tak nějak z povinnosti, a na Old Trafford dorazil hlavně kvůli mastnější výplatní pásce. Teď ale chilské hvězdě musí dát za pravdu. Na povrch totiž vyplavala jedna z fotek z Alexisovy puberty, a ní má mladý Chilan skutečně na sobě bundu se znakem Manchesteru United.

Sánchez v prvním rozhovoru pro United odhalil, že už před několika lety vedl rozpravu s legendárním koučem Alexem Fergusonem. "Řekl jsem mu, že je mým snem přijít do tohohle ohromného silného klubu. Teď jsem tu, a vždy, když se podívám na znak United, vstávají mi vlasy nadšením," usmíval se Chilan.

Alexis bude na Old Trafford oblékat svou oblíbenou sedmičku, která v United náležela velkým legendám - namátkou Ericovi Cantonovi, Davidu Beckhamovi, či Cristianu Ronaldovi. To mu dodává motivaci. "Jen z myšlenky na nošení toho čísla se vám v hlavě tvoří sny o vítězství v Lize mistrů a zisku titulu v Premier League," pochvaloval si Sánchez.

Číslo sedm po něm v Arsenalu nezůstalo dlouho volné, převezme ho druhá polovina velké výměny, Henrik Mchitarjan. Arménský šikula ale navlékne dres s tímto číslem jen v domácích soutěžích, pro Evropskou ligu si musí vybrat jiné. Se sedmičkou už za Arsenal v aktuálním ročníku této soutěže nastoupil právě Alexis, a Evropská liga nechce, aby s jedním číslem nastoupili v tom samém ročníku dva různí hráči.

Ani Mchitarjan si ve svém úvodním rozhovoru neodpustil větu o tom, že chtěl vždy hrát za Arsenal. Jenže světe div se - i on mluví pravdu, a ne předpřipravené věty. Mchitarjan totiž Arsenalu skutečně fandí dlouhá léta, jak odhalil už před několika roky v dokumentu o svém životě. Dva roky starým příchodem tak alespoň na dálku potěšil svého zesnulého otce Hamleta, který fandil právě Rudým ďáblům.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 4:1. Rozhodl parádní start domácích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud