Bartoloměj Černík
24. prosince 2023 • 17:14

Stovky milionů oknem? Další prohra Chelsea, je na tom hůř než před rokem

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká éra Todda Boehlyho už v Londýně trvá více než rok a půl, ale výsledky stále nepřináší. Chelsea krvácí jak z peněženky, tak na hřišti, tentokrát si na ní v Premier League došlápl Wolverhampton. „Blues“ za sebou přitom mají období divokého utrácení. Za posily dali v roce 2023 asi 770 milionů eur. Výsledek? Po 18. kole jsou na tom o tři body hůře a o dvě příčky níže než v minulé sezoně.



Moises Caicédo, Roméo Lavia, Enzo Fernandéz, Christopher Nkunku, Mychajlo Mudryk… To není kompletní výčet všech hráčů, které Chelsea v pomalu končícím roce 2023 koupila. Jen těch, kteří stáli přes 50 milionů euro. Celkově jich Londýňané přivedli devatenáct a utracená částka dosáhla hodnoty kolem 770 milionů eur.

Ale na hřišti to vidět není. V minulé sezoně nakonec Chelsea po jarním trápení skončila dvanáctá, v tuto chvíli je desátá s 22 body. Na záda ji o skóre tlačí týmy jako Wolverhampton a Bournemouth. Progres od loňských Vánoc nenastal. Po 18. kole byla totiž v minulé sezoně osmá s 25 body. Týmu se výrazně zhoršila obrana, inkasoval o deset branek více než loni touto dobou.

Nutno zmínit, že v Chelsea se samozřejmě i hodně prodávalo – celkem za 290 milionů euro. Obměna kádru byla gigantická, nabízí se tak argument o sehrávání týmu. Na něco podobného narážel i trenér Mauricio Pochettino, který zatím zůstává za očekáváním. „Na začátku sezony jsme o tom hodně mluvili. Jsme mladý tým. Máme hráče, kteří hrají poprvé v lize. Potřebují se adaptovat. Je to o sebevědomí a o kvalitě,“ řekl.

Přitom to byl nejzkušenější forvard Raheem Sterling, který v prvním poločase spálil šanci, kdy běžel s

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud