Pavel Hartman
14. dubna 2024 • 11:50

Za oponou konkurzu: Liverpool hledá kouče a řeší revoluci v kancelářích

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v polovině listopadu zbožňovaný kouč Jürgen Klopp zničehonic vypálil, že po osmi a půl letech zmizí z lavičky Liverpoolu, celý fotbalový svět chvíli lapal po dechu. Majitelé i vedení klubu však už měli Jobovu zvěst dávno zpracovanou a tvrdě makali na novém projektu. Nejde v něm jen o hlavního trenéra, nýbrž o globální expanzi.



Liverpool chce mít, podobně jako Manchester City, filiálky s akademiemi po celé zeměkouli. Aby si vychovával sám posily pro A-tým, což vyjde mnohem levněji, než když je musí kupovat za astronomické sumy od jiných.

Revoluce vyžaduje spoustu změn mimo hřiště. Naposledy jich bylo tolik, když na Anfield nastupoval Jürgen Klopp. Tenkrát nastal průvan v kádru, v realizačním týmu. Už předtím nabobtnalo analytické oddělení o vědce s akademickými tituly z nejprestižnějších světových univerzit. Pozitivní výsledky přestavby se nedostavily hned, ale přicházely postupně. Do Liverpoolu se vrátil mistrovský titul po 30 letech a po 14 letech triumf v Lize mistrů.

Teď Kloppova abdikace orámovala další restart.

Vede ho Michael Edwards, staronový muž v nejvyšších liverpoolských patrech. Absolvent managementu a informatiky na Univerzitě v Sheffieldu přišel poprvé na Anfield v roce 2011. Měl za sebou šestileté angažmá na pozici hlavního datového analytika Portsmouthu. Byl hnacím

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud