25. září 2008 • 08:17

Bude West Ham znovu pykat?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení West Hamu United se odvolá k mezinárodní sportovní arbitráži CAS proti pokutě 30 milionů liber (912 milionů korun), kterou má zaplatit Sheffieldu United.



Uvedli to v tiskovém prohlášení představitelé londýnského klubu.

O vysokém odškodném pro Sheffield rozhodla v úterý arbitrážní komise anglické Fotbalové asociace. Částka má být náhradou za kontroverzní sestup United z Premier League po sezoně 2006/07. Na úkor Sheffileldu se tehdy zachránil West Ham, který měl za sebou skandál s přestupem Argentinců Carlose Téveze a Javiera Mascherana.

West Ham v jejich případě porušil pravidlo o zákazu vlastnictví hráčů třetí osobou, nicméně nebyl potrestán bodovým odpočtem, ale "pouze" pokutou 5,5 milionu liber (tehdy asi 233 milionů korun).

To nakonec bylo klíčové, protože West Ham se zachránil o tři body právě před Sheffieldem. Shodou okolností vítěznou branku v rozhodujícím utkání s Manchesterem dala právě pozdější posila United Tévez.

Vedení Sheffieldu vyčíslilo své ztráty způsobené sestupem z elitní soutěže na 50 milionů liber, West Ham oproti tomu argumentuje tím, že už jednou potrestán byl.

"Znovu uznáváme, že jsme porušili pravidla soutěže. Ale už se tím případem zabývala nezávislá komise Premier League a její tehdejší trest jsme akceptovali," uvedli představitelé londýnského klubu ve středečním tiskovém prohlášení.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud