26. prosince 2008 • 16:03

West Bromwich Chelsea nepotrápil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO -  Fotbalisté Liverpoolu, Chelsea i Manchesteru United uspěli v 19. kole anglické Premier League. Všichni tři aspiranti na titul zvítězili v soutěži poprvé po třech týdnech.

 

 



V čele tabulky zůstal Liverpool o bod před Chelsea, v jejímž dresu vychytal český gólman Petr Čech bez větší námahy druhé čisté konto za sebou.Chelsea dostal do vedení proti West Bromwichi hned v třetí minutě Drogba a stálý tlak zužitkoval ještě před přestávkou chytrou střelou přes padajícího brankáře Lampard.

Na poslední dvacetiminutovku se v útoku West Bromwiche objevil také Roman Bednář, ale pevná obrana Chelsea mu gólovou šanci nepovolila.Manchester United se na hřišti nováčka ze Stoke dlouho trápil. Úřadující šampioni působili po úspěšné misi v Japonsku, kde triumfovali na mistrovství světa klubů, poněkud unaveně.

Pomohla jim až druhá žlutá karta pro domácího obránce Wilkinsona v 72. minutě. Početní převahu zužitkovali svěřenci Alexe Fergusona o deset minut později, kdy po akci Garyho Nevilla a střele Berbatova dorazil míč do branky Tévez.To Liverpool od začátku hráče Boltonu tlačil a v 26. minutě se díky Rierovi dostal do vedení.

Dvě pohledné akce s gólovým zakončením předvedl v úvodu druhého poločasu, kdy se prosadil kanonýr Robbie Keane. Ještě většímu debaklu Boltonu zabránil skvělými zákroky gólman Jääskeläinen.

Liverpool zůstal v tomto kalendářním roce na domácí půdě neporažen.Fotbalisté West Hamu dokázali odčinit poslední domácí prohru s Aston Villou, když čtyřmi góly zničili Portsmouth. Rozhodující chvíle přišly v závěru prvního poločasu, kdy za stavu 1:1 neproměnil domácí Defoe penaltu.

Po změně stran přišel trest v podobě tří gólů West Hamu.Divokou přestřelku viděli také diváci na stadionu Manchesteru City, kde jihoamerická dvojice Caicedo, Robinho zničila čtyřmi góly v prvním poločase odpor Hullu. Domácí zvítězili 5:1.

Výsledky - 19. kolo:

Stoke - Manchester United 0:1 (83. Tévez),
Chelsea - West Bromwich 2:0 (3. Drogba, 45.+2 Lampard),
Portsmouth - West Ham United 1:4 (8. Belhadž - 70. a 83. Bellamy, 20. Collison, 67. C. Cole),
Tottenham - Fulham 0:0,
Liverpool - Bolton 3:0 (53. a 58. Keane, 26. Riera),
Manchester City - Hull 5:1 (15. a 27. Caicedo, 28. a 36. Robinho, 82. Ireland - 80. Fagan),
Middlesbrough - Everton 0:1 (51. Cahill),
Sunderland - Blackburn 0:0,
Wigan - Newcastle 2:1 (29. Taylor, 73. Zaki z pen. - 88. Guthrie z pen.).




Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud