30. prosince 2008 • 14:37

Wenger neztratil víru. Chce vyhrát ligu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou čtvrtí. Na první Liverpool ztrácí deset bodů, ale víra v manažeru Arsénu Wengerovi přetrvává. Arsenal prý může během jara předběhnout tři největší rivaly a v květnu oslavit zisk ligového titulu.



Wenger neztratil ambice. Věří, že se jeho tým může přes zimu razantně zlepšit. A desetibodovou ztrátu smazat.

Jenomže Arsenal, který naposledy kraloval anglické lize v roce 2004, se potýká s menším problémem. A týká se toho nejcennějšího – výsledků.

„Gunners“ sice dokázali porazit Chelsea a Manchester United, ale stejně tak poztráceli body v zápasech s Fulhamem, Hullem, Aston Villou, Manchesterem City a Stoke.

Očekává se, že se Arsenal v lednu posílí o několik hráčů. V tuto chvíli zástupci klubu intenzivně jednají s ruským útočníkem Andrejem Aršavinem z Petrohradu.

V zákulisí anglické kopané se také mluví o překvapivém transferu Xabiho Alonsa, který by měl na Emirates Stadium zamířit z Liverpoolu.

Právě nové tváře naplňují Wengera optimismem. Prý se bude smát naposled. „Jsem přesvědčen, že jdeme správnou cestou. Nechybí nám deset procent, ale jedno nebo dvě. To lze snadno zvládnout, poté můžeme vládnout,“ uvedl francouzský manažer.

Toho zároveň zklamalo chování novinářů a celé veřejnosti. „Tým si nevysloužil takovou chválu a respekt, jaký si zaslouží. Ale musíme jít dál, pokračovat ve stejném duchu. Protože pokud dostane tento talentovaný tým důvěru, bude v příštím roce odměněn. A já věřím v jeho sílu,“ prohlásil Wenger.

Obejít se ale musí bez opery Cesc Fabregase, který se kvůli poranění kolena nepodívá na zelený pažit minimálně čtyři měsíce.

„Zatím nemůžu s pravou nohou vůbec hýbat. Pořád odpočívám a zotavuji se. Jak to probíhá? Jsem doma, na gauči nebo v posteli,“ prozradila s úsměvem ikona španělské reprezentace.

Fabregas ale věří, že fotbalisté Arsenalu zvládnout těžké zápasy i bez něj. „Jsou velice kvalitní. A taky se za ně budu modlit,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud