8. ledna 2009 • 16:06

Denilsona vyzkouší Bolton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý nejdražší fotbalista světa Brazilec Denilson se přiblížil svému záměru znovu si zahrát v Evropě. Podle britských médií si ho na týdenní zkoušku pozval trenér Boltonu Gary Megson.



Poté se rozhodne, jestli jednatřicetiletému technickému záložníkovi nabídne smlouvu.

Denilson se v roce 1997 ve svých dvaceti letech stal nejdražším fotbalistou světa, když za něj Betis Sevilla zaplatil zhruba 1,17 miliardy korun.

Experty předvídanou velkou budoucnost však nikdy úplně nenaplnil a po dvou letech v Betisu se vrátil do Brazílie. V Evropě to pak zkoušel ještě v letech 2005 a 2006, kdy hostoval znovu v Betisu a poté hrál ve francouzském Bordeaux.

Nyní mu skončila smlouva v Palmeiras a je tak k mání zdarma.

"Agent nám volal a ptal se, zda nemáme zájem vyzkoušet Denilsona," citoval Megsona server skysport.com. "Nebude nás to stát ani cent, a přitom máme příležitost podívat se na to, jak je na tom jeden z někdejších nejlepších hráčů světa," dodal.

Denilson má na kontě 61 startů za brazilskou reprezentaci, s kterou v roce 2002 získal titul mistra světa.

"Připsal si hned několik úspěchů, ale nás bude zajímat, jak je na tom zrovna nyní. Je to jednoduché. Přijede, ukáže, co umí, a pokusí se si vybojovat smlouvu," shrnul Megson.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud