7. dubna 2009 • 03:00

Z «lenocha» je hrdina

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před víkendem se v Anglii nejvíce mluvilo o Alanu Shearerovi, jenž se chystal na svou trenérskou premiéru. Od nedělního podvečera se stal hitem Federico Macheda. Sedmnáctiletý útočník Manchesteru United zařídil svou trefou při debutu výhru 3:2. A možná tak rozhodl o titulu.



Sotva zazněl na Old Trafford závěrečný hvizd, vběhl na hřiště televizní kameraman a mířil rovnou k Federiku Machedovi. Rodák z Říma v euforii křičel do objektivu, pak jej políbil. Mezi tím ještě stihl přijmout gratulaci od Cristiana Ronalda.

A fanoušci se ptali, kdo je ten hráč s číslem jednačtyřicet. Kdo je ten drzý kluk, který si ve třetí minutě nastavení patičkou zasekl míč, bleskově se otočil okolo zkoprnělého Younga a fantastickou ranou obstřelil Friedla?

Minulé pondělí ještě hrál za rezervní tým United a hattrickem zařídil remízu s Newcastlem 3:3. V týdnu měl odjet do Itálie na přípravný zápas juniorské reprezentace. „Trenér mi ale řekl, ať zůstanu, že půjdu v lize na lavici,“ vyprávěl nadšeně po zápase.

Manchester se totiž ocitl v prekérní situaci, pro duel s Aston Villou nemohl počítat s pěticí Rooney, Ferdinand, Vidič, Scholes a Berbatov. A jedenáct minut před koncem to vypadalo, že „rudí ďáblové“ výrazně sníží naděje na titul, prohrávali 1:2. Nejprve ale vyrovnal Ronaldo a pak přišla Machedova chvíle. „Tohle je den mých snů,“ radoval se po utkání hráč přezdívaný Kiko. „Můj táta i celá rodina sledovali zápas, ten gól si zasloužili.“

Talentovaný Ital, který vyrůstal v mládežnických týmech Lazia Řím, přišel na Old Trafford v září 2007. Trenér Alex Ferguson ocenil jeho schopnosti už dříve a zapsal jej na soupisku Ligy mistrů. Díky nedělnímu výkonu jej navíc nominoval do týmu pro dnešní čtvrtfinálový duel s FC Porto.

Kouč hrdinu nedělní bitvy pochválil, ale mírnil euforii. „Jen jsem mu řekl: Dobrá práce. Musí zůstat nohama na zemi. V nejbližších dnech se mu dostane hodně publicity, musí se naučit, jak to zvládnout.“
Negativní dopad na jeho tréninkovou morálku to prý mít nebude.

Internetové stránky Sky Sports napsaly: „Přestože byl pozván do prvního týmu, mnoho jeho spoluhráčů z rezervního týmu ho popisuje jako hráče s nejhorším přístupem k tréninku...“

V tom případě není vůbec špatné to, co umí. A co teprve, až začne makat...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud