26. listopadu 2009 • 12:37

Spasitel Grant se vrací. Zachrání Portsmouth?

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kouč londýnské Chelsea Avram Grant byl jmenován do funkce nového trenéra fotbalistů Portsmouthu. Ve funkci nahradil vyhozeného Paula Harta.



Grant dosud působil v Portsmouthu jako sportovní ředitel. V klubu se tak pouze přesunul z jedné pozice do druhé.

„Zná klub, hráče, realizační tým. Bylo logické, aby se právě on stal novým manažerem,“ vysvětlil volbu výkonný ředitel Peter Storrie.

Grantovo hlavním úkolem bude zachránit v Portsmouthu anglickou nejvyšší soutěž. Klub se momentálně potácí na posledním místě s pouhými sedmi body.

Hned na úvod ho ale čeká nesmírně těžká zkouška. Na domácím stadionu ve Fratton Parku přivítá Manchester United.

„Avram je velmi zkušený a respektovaný člověk, který již trénoval na nejvyšší úrovni. Vedení klubu věří, že je mužem, který pomůže týmu dostat se ze sestupového pásma,“ dodal Storrie.

Grant dorazil do Portsmouthu poprvé v létě 2007 a ujal se role technického ředitele. Brzy se ovšem dohodl s londýnskou Chelsea, kde vykonával funkci ředitele pro fotbalové záležitosti. A později dokonce nahradil Josého Mourinha na lavičce.

Na ní však vydržel jen do konce sezony, kterou zakončil druhým místem v Premier League i Lize mistrů. Ve finále evropské soutěže navíc podlehl Manchesteru United až na pokutové kopy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud