25. prosince 2017 • 09:37

Proč Dybala v Juventusu dál tápe? Musí najít mentální formu, říká kouč

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nepostradatelného se stává náhradník. Už tři zápasy v řadě vysedává Paulo Dybala v Juventusu Turín pouze na lavičce. Do sobotního duelu s AS Řím navíc ani nezasáhl. „Problém? Absolutně žádný,“ komentoval jeho situaci trenér Massimiliano Allegri.



Během dva a půl let nastřílel v dresu „staré dámy“ 57 branek a 22 asistencí. To vše stihl argentinský reprezentant ve 24 letech. Na to se však italském top klubu nedívají. Důležitý je pro klub, kde ve vedení sedí i Pavel Nedvěd , hráčovo chování v tréninku a profesionální přístup.

A ten u Dybaly, jak referovala italská média, nebyly zrovna příkladný. I proto jej na začátku prosince veřejně pokáral bývalý reprezentant české reprezentace a nyní viceprezident Juventusu.

„Pro to, aby dosáhl na úplně maximum svého potenciálu, musí obětovat spoustu věcí v soukromém životě, ale i na hřišti,“ pronesl Nedvěd. Na jeho slova navázala i hrající brankářská legenda Gianluigi Buffon .

„Pavla znám velmi dobře. S kariérou, které dosáhl, má to největší právo, aby něco takového mohl říct. Nebyla to od něj kritika, ale dobrá rada,“ uvedl. „Čím víc si Paulo nechá poradit od takového člověka, tím zářnější kariéra jej čeká,“ dodal.

Paulo Dybala za trenérem Allegrim během zápasu s AS Řím
Paulo Dybala za trenérem Allegrim během zápasu s AS Řím

Jenže ani pozdější vyjádření majitele klubu Andrey Agnelliho zatím nepadlo na úrodnou půdu. Dybala dál nehraje. V posledních třech ligových zápasech byl na lavičce a připsal si dva starty po 16 minutách. Ve šlágru proti AS Řím do zápasu nešel vůbec.

A to si řekl o zařazení v pohárovém duelu s Janovem, který Juventus vyhrál 2:0 a Dybala jeden gól dal a na druhý sám přihrál.

Trenér Allegri však všechny ujišťuje, že se jedná jen o dočasné řešení. Šikovného Argentince nezatracuje. „Pro klub toho udělal hodně a ještě také udělá, ale momentálně prostě sázím na jiné hráče,“ řekl pro Premium Sport.

„Paulo musí najít zpátky mentální a fyzickou formu, protože působí v top klubu. Je to určitý moment pro všechny, ale osobní problém žádný nemáme. Problém by byl, kdybychom ho neměli,“ dodal Allegri.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud