18. května 2009 • 17:41

Ranieri v Juventusu končí!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Dva zápasy před koncem italské ligy skončil u fotbalistů Juventusu trenér Claudio Ranieri. Vedení turínského klubu, v jehož dresu působí i čeští hráči Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera, ho dnes kvůli špatným výsledkům odvolalo.



Ranieriho u týmu nahradil bývalý italský reprezentant a obránce Juventusu Ciro Ferrara."Není náš styl někoho vyhazovat. Ale chceme probrat hráče, aby v pravou chvíli našli správnou cestu," citovala agentura Reuters výkonného ředitele klubu Jeana Clauda Blanka.

Sedmapadesátiletého Ranieriho připravila o místo sedmizápasová série bez vítězství. Kvůli ní klubu hrozí, že přijde o automatický postup do Ligy mistrů. Naposledy v neděli Juventus remizoval 2:2 s Bergamem.

V tabulce sice "Staré dámě" dvě kola před koncem Serie A patří třetí místo, které účast v prestižní soutěži zajišťuje, čtvrtá Fiorentina však ztrácí pouze bod. "Následující dva zápasy rozhodnou o naší budoucnosti.

Nemůžeme si dovolit být bez Ligy mistrů," dodal Blanc.Dvaačtyřicetiletý Ferrara, který s Juventusem sedmkrát vyhrál Serii A a jednou Ligu mistrů, má zatím minimální trenérské zkušenosti.

"Už teď je pro nás talismanem pro štěstí a nemusí nic dokazovat," uvedl Blanc. Ferrara v Juventusu dosud vedl mládežnické týmy a je také asistentem u italské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud