18. ledna 2010 • 04:59

Vdova po Enkem: Tetování pro mrtvého muže

Autor: Blesk Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v listopadu pohřbila se slzami v očích muže. Teprve po dvou měsících se objevila znovu na veřejnosti. Teresa Enke (33), vdova po fotbalovém brankáři Hannoveru Robertu Enkem (†32), který spáchal skokem pod vlak sebevraždu, se v pátek stala šéfkou nadace pro léčbu depresí.



Blesk.czTedy nemoci, kvůli níž se její milý zabil. Ukázala i vzpomínku na tragicky zesnulého – tetování na pravé ruce s nápisem Robbi a srdíčkem.

Ta zpráva zněla neuvěřitelně. 10. listopadu 2009 spáchal německý reprezentační gólman Robert Enke nedaleko svého domu sebevraždu. Celý fotbalový svět je rázem v šoku.

Statečná Teresa Enkeová pochovala manžela »

Ještě více nepochopitelný je důvod tohoto zoufalého činu. Robert dlouhé roky trpěl depresemi a nesnesl strach, že přijde i o druhé dítě (osmiměsíční adoptovanou Leilu, první dcerka Lara zemřela na srdeční vadu).

Hrob Roberta Enkeho a jeho dcery zaplavily květiny a svíčky
Hrob Roberta Enkeho a jeho dcery zaplavily květiny a svíčky


Vše vysvětlil spoluhráč českého záložníka Jiřího Štajnera v dopise na rozloučenou. „Omlouvám se, že jsem musel lhát, abych se mohl zabít,“ napsal.

Manželka Enkeho: Tajil deprese, aby nepřišel o dceru »

I proto se jeho žena Teresa pustila do boje s tak zákeřnou chorobou. Je to silná a odhodlaná žena, jež má pro další fungování nadace naši plnou důvěru,“ nastínil prezident německého fotbalového svazu Theo Zwanziger.

„Chtěl bych být tak odvážný, jako je Teresa. Zvládá to perfektně,“ prohlásil manažer německé reprezentace Oliver Bierhoff.

Není to první kérka, kterou si nechala Teresa Enke udělat. Její pravou paži zdobí jméno zemřelé dcery Lary. Nové tetování »Robbi« doplňuje znak srdce. Vzkazuje tak do nebe: „Miluji tě, Roberte!“

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud