2. října 2010 • 18:10

Mohuč zvítězila už posedmé a dál kraluje bundeslize!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mohuče porazili v sedmém kole německé ligy na domácím hřišti Hoffenheim 4:2 a i nadále si drží stoprocentní bodovou bilanci. Zažívají tak jeden z nejlepších startů v bundesligové historii, dosud se podařilo v prvních sedmi utkáních zvítězit jen Bayernu Mnichov a Kaiserslauternu. Na sestupových příčkách dál zůstává se čtyřmi body Schalke, které podlehlo Norimberku 1:2.



Mohuči pomohly k vítězství nad Hoffenheimem skvělé vstupy do obou poločasů. Hned ve druhé minutě zápasu otevřel skóre Tunisan Allagui, jeho spoluhráč z útoku Szalai se prosadil dvě minuty po poločasové přestávce.

Hoffenheim sice překvapivého bundesligového lídra potrápil nejprve srovnáním na 1:1 a později snížením na 2:3, po vyloučení stopera Šimuniče a následné úspěšné penaltě devatenáctiletého mladíka Schürrleho už nebylo o vítězi pochyb.

Český záložník David Jarolím nastoupil v základní sestavě Hamburku, ale hřiště opustil už ve 38. minutě kvůli svalovému zranění. Jeho tým prohrával doma s Kaiserslauternem už od třetí minuty po brance Lakiče, v 69. minutě ale srovnal Kačar a šest minut před koncem zařídil severoněmeckému klubu třetí výhru v sezoně útočník Choupo-Moting.

Draze posílené Schalke dál zůstává výrazně za očekáváním a na sestupových příčkách. Na hřišti Norimberku ho v 53. minutě oslabil záložník Jermaine Jones a deset minut nato jeho obrana poprvé inkasovala. Za gelsenkirchenský klub sice dokázal odpovědět kanonýr Huntelaar, krátce před koncem však strhl skóre zpět na stranu Norimberku Wolf.

Wolfsburg nedokázal navázat na předchozí tři bundesligová vítězství a v Mönchengladbachu uhrál jen remízu 1:1. Obvyklé střelce Grafiteho s Džeka zastoupil v první půli brankou záložník Kahlenberg, po přestávce však přišlo vyrovnání z hlavy Marxe.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:
Freiburg - Kolín nad Rýnem 3:2 (4. a 11. Rosenthal, 70. Cissé - 22. Mohamad, 50. Matuszczyk), Hamburk - Kaiserslautern 2:1 (69. Kačar, 84. Choupo-Moting - 3. Lakič), Mohuč - Hoffenheim 4:2 (2. Allagui, 47. Szalai, 59. Holtby, 74. Schürrle z pen. - 41. Ba, 64. Sigurdsson) Mönchengladbach - Wolfsburg 1:1 (65. Marx - 27. Kahlenberg), Norimberk - Schalke 2:1 (62. Frantz, 84. Wolf - 74. Huntelaar).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud