1. listopadu 2017 • 20:15

Tragédie v Ghaně! Bývalý záložník Ajaxu zemřel v pětatřiceti letech

Autor: Lukáš Handl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřil k oporám ghanské fotbalové reprezentace a během působení v Ajaxu Amsterdam si zahrál také prestižní Ligu mistrů. V úterý ale přišla šokující zpráva. Zkušený střední záložník Abubakari Yakubu nečekaně zemřel v pouhých pětatřiceti letech.



Už v 17 letech byl řazen mezi největší fotbalové talenty, a proto po něm už v tak útlém věku sáhl nizozemský velkoklub Ajax Amsterdam, se kterým později dvakrát vyhrál ligový titul.

Ghanský záložník Abubakari Yakubu (†35) okusil také atmosféru Mistrovství světa v roce 2006, kde Ghanu v osmifinále světového šampionátu vyřadila až slavná Brazílie. Po angažmá v Ajaxu přestoupil v roce 2004 Yakubu do Vitesse, kde strávil pět let, a zde taky kariéru profesionálního fotbalisty ukončil.

V úterý ale veřejností otřásla zpráva z nemocnice v ghanském městě Tema. Yakubu po krátké nemoci náhle zemřel.

K této smutné události se prostřednictvím Twitteru okamžitě vyjádřila ghanská fotbalová asociace: „S lítostí oznamujeme, že nás navždy opustil Abubakari Yakubu -  bývalý reprezentant Ghany, hráč Ajaxu či Vitesse Arnhem. Upřímnou soustrast celé rodině. Odpočívej v pokoji,“ stálo v příspěvku.



Tragédie zasáhla i reprezentačního kapitána Asamoaha Gyana. "Odpočívej v pokoji, kamaráde! Nikdy nezapomenu na to, jak jsi mi v roce 2003 přihrál na můj první gól za národní tým," vzpomínal Gyan na svého bývalého spoluhráče.

Co přesně stálo za úmrtím Yakubua, není však doposud jasné. Nemocnice se totiž k situaci odmítla vyjadřovat s ohledem na soukromí rodiny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud