Michal Kvasnica
Premium
16. října 2019 • 18:05

Lička o angažmá v Bělorusku: Je to tu divočina. S Brestem je blízko titulu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě 2018 nevěděl, kam se jeho život bude ubírat. Kolega Radoslav Látal musel skončit kvůli cirkusu s Diegem Maradonou a Marcel Lička (42) zůstal v drsném Bělorusku úplně sám. Bez rodiny, bez pořádných trenérských zkušeností. Divočina na Východě však od té doby nabrala úchvatný směr: Lička se stal hlavním koučem Brestu a nyní s ním šest kol před koncem vede ligu o čtyři body. První mistrovský titul v historii klubu a kvalifikace Ligy mistrů jsou blízko.



Táta Verner, prezident Unie českých fotbalových trenérů, musí být pyšný. Nejen z Polska dobře ví, jak složité je prosadit se v zahraničí. Marcel Lička to zvládá na první pokus, v oblacích však nelétá. „Zaprvé ještě není hotovo a zadruhé se tady nálada mění jak anglické počasí. Uvidíme, co mi osud přinese,“ říká v rozhovoru pro deník Sport a iSport Premium.

Vraťme se nejdřív na úplný začátek. Jak to, že Brest trénujete vy, a nikoli Diego Maradona?
„Když byl Radek Látal v květnu 2018 unáhleně odvolán impulzivním a ambiciózním prezidentem, měl jsem taky sbaleno. Ale boss chtěl, ať zůstanu, když mi běžela smlouva. A Radek mi to taky doporučil, protože tušil, že nějakou dobu bude stejně bez práce. Pak šel do Trnavy, mohl jsem jít s ním, ale klub mě nepustil. Vedl jsem tréninky a na lavičce byl jako hlavní kouč sportovní ředitel.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud