9. prosince 2008 • 17:38

Ronaldo se dohodl na smlouvě s Corinthians

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný útočník Ronaldo bude hrát za brazilský Corinthians. Dvaatřicetiletý fotbalista, který kvůli vážnému zranění kolena od února nehraje, se s klubem dohodl na roční smlouvě.



"Máme s Corinthians ústní dohodu, že tam bude Ronaldo hrát," řekl agentuře Reuters manažer dvojnásobného mistra světa.

Angažmá v Corinthians pro Ronalda znamená návrat do brazilské ligy, kde naposledy nastupoval v roce 1994 za Cruzeiro. Slavný klub ze Sao Paula se na smlouvě s dvojnásobným držitelem Zlatého míče dohodl krátce po návratu do nejvyšší soutěže. Corinthians loni sestoupili, ale po jedné sezoně ve druhé lize se mezi brazilskou elitu vrátili.

Ronaldo si v únoru v utkání italské ligy proti Livornu vážně poranil koleno, podrobil se operaci a od té doby zaujal spíš zprávami o svém boji s nadváhou. Bez angažmá byl od léta, kdy ho uvolnil AC Milán. Od srpna pak trénoval s brazilským klubem Flamengo.

Zájem o Ronalda projevily například Manchester City nebo Paris St. Germain, oba týmy ale kvůli hráčovu zdravotnímu stavu od jednání nakonec ustoupily. Naposledy bývalé hvězdě PSV Eindhoven, Barcelony, Realu Madrid a Interu Milán nabídla smlouvu italská Siena.

Klub, kde působí český záložník Lukáš Jarolím, se Ronalda pokoušel zlákat odměnou 100.000 eur (asi 2,6 milionu korun) za každý vstřelený gól.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud