1. prosince 2009 • 13:00

Csaplár: Ronaldo nebyl na Barcelonu připraven

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zápas mezi Barcelonou a Realem Madrid se těšil celý fotbalový svět. Na jedné straně tým, který loni vyhrál vše, co se dalo, na druhé zase klub, který udělal ze dvou fotbalistů nejdražší hráče planety. „Byl to prostě megazápas se vším všudy,“ řekl Sportu trenér Josef Csaplár.



Na Nou Camp se chtěl dostat snad každý. Netřeba zmiňovat, že zájem výrazně překročil stotisícovou kapacitu stadionu. „Volala mi spousta známých, abych jim sehnal lístky. V jiných případech se mi to daří, tentokrát však vůbec,“ zoufal Csaplár.

El Clásico ve Španělsku vždy přesahuje sportovní rámec. Kvůli národnostním otázkám mezi Katalánci a Kastilci zasahuje do všech lidských činností.

„Katalánci jsou ohromně hrdý národ, nyní si vítězství Barcy 1:0 skutečně vychutnávají,“ říká bývalý reprezentant a hráč Atlétika Madrid Radek Bejbl.

Cristiano RonaldoFoto Reuters
„Duel Barcelony a Realu zkrátka nemá ve světě obdoby. Nejde o klasické městské derby jako u nás třeba mezi Spartou a Slavií, nebo v Miláně či v Londýně.“

Podle Csaplára mělo utkání podtext souboje Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Kdo v minisouboji uspěl? „Vyzněl jasně pro Argentince. Bylo patrné, že Ronaldo na zápas není připravený, projevilo se na něm, že dlouho nehrál,“ myslí si někdejší kouč Slavie či Liberce.

„Je škoda, že Ronaldo nedohrál. Na druhý den ale trenér Pellegrini přiznal, že byli spolu domluveni na hodině utkání. Na delší časový úsek nedostal od doktora povolení,“ upřesnil Bejbl.

Csaplára trochu rozlítilo vyloučení barcelonského Busquetse v 63. minutě. „Divil jsem se, jak hloupým a brzkým. Za ruku, už při žluté kartě, to mi na této úrovni připadne divné. Skláním se před Barcou, že si v deseti dokázala vytvořit šance,“ podotkl.

A jak zhodnotil celkový průběh hry? „Byla to excelentní podívaná, především pak po přestávce. Překvapilo mě, jak obě mužstva hrála ohromně nakrátko. Tzn. že minimalizovala vzdálenost mezi obranou a útokem. Dokázala to stáhnou na třicet metrů,“ řekl Csaplár.

Zápas musela rozhodnout jediná branka. Navíc střídajícího hráče Zlatana Ibrahimovice. „Klobouk dolů, jak rozhodujícího gólu docílil z hraniční ofsajdové pozice,“ smeknul trenér.

Zlatan Ibrahimovic Zlatan IbrahimovicFoto Reuters

„Barcelona čekala až se objeví Ibrahimovic, aby měl kdo gól vstřelit. Proměnil se v supernáhradníka, který umí hru velmi oživit a vzbudí rozruch v obranách soupeře,“ doplnil Bejbl.

Ten zároveň řekl, že se Barceloně nákup Ibrahimovice povedl. „Nepochyboval jsem, že se bude střelecky prosazovat, protože má okolo sebe vynikající spoluhráče, kteří mu dokáží šance připravit. A on si místo najde,“ míní.

„Ráno jsem si pročítal ohlasy, hráči Realu jsou hrozně zklamaní. Právem se domnívají, že sehráli solidní utkání, v němž měli i šance, ale neproměnili je. Nejlépe náladu poražených vystihl brankář Iker Casillas, když prohlásil, že odcházejí s tváří blbců,“ dodal Bejbl.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud