8. února 2011 • 10:38

Hoheneder: Sparta mě nepustila kvůli výkonům

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

V záplavě jiných přestupů fanoušci jeho odchod téměř nezaznamenali. Nicklas Hoheneder v lednu opustil Spartu, vrátil se do Rakouska na půlroční hostování do Austrie Vídeň. Ač platil za nadějného obránce, na Letné ke konci podzimu nehrál. Čtyřiadvacetiletý stoper navíc naznačuje, že za jeho odchodem nejsou jen sportovní důvody.



Vytáhlý Rakušan to ve Spartě neměl jednoduché. Bojoval s cizím jazykem, na hřišti musel snášet výlevy Blažka, Brabce či Řepky. Přesto dlouhou dobu patřil do základní sestavy, podílel se na zisku titulu a i na začátku sezony celkem pravidelně nastupoval.

Na místě štítového záložníka však trenér Chovanec stále víc upřednostňoval jiné, konstruktivnější hráče. Hoheneder tak prakticky celou druhou půlku podzimu strávil na lavičce. Proto nikoho nepřekvapilo, že v zimě Spartu opustil.



"Vím, že jsem neodešel ze sportovních důvodů, proto mě loučení ze Spartou tolik nebolí," překvapivě tvrdí v rozhovoru pro rakouský server laola1.at.

Podle něj jiní hráči nastupovali víc, protože je pak klub chtěl výhodně prodat. "Možná dva až tři hráče nechávali hrát častěji, aby je pak lépe prodali. Třeba takového Kucku, který teď přestoupil do Janova," tvrdí čtyřiadvacetiletý stoper.

"Každopádně trenéři mě ujišťovali, že jsou se mnou spokojení. Ale možná jsem pro ně byl příliš drahý a klub chtěl peníze investovat jinam. Ale pravé důvody neznám, nikdo mi je neřekl. To, že jsem odešel do Austrie, je pro mě skvělé řešení."

Erich Brabec se nepohodl s Niklasem HohenederemFoto Pavel Mazáč (Sport)


Jasným signálem, že si má hledat jiné angažmá, byl příchod Tomáše Zápotočného. "Když se Spartě povedlo získat Tomáše, bylo mi naznačeno, ať si hledám klub, že mě můžou prodat. Pochopil jsem, že na Letné už hrát nebudu," přiznal rakouským médiím Hoheneder.

Proto se dohodl s Austrií Vídeň na půlročním hostování s následnou opcí. "Jsem rád, že jsem se vrátil domů. Navíc budu s přítelkyní Cosinou, která ve Vídni studuje," pochvaluje si.

Sám naznačuje, že pokud se v Austrii chytí, rád by tam zůstal i v další sezoně. "Nemám problém s tím, aby na mě klub uplatnil opci. Myslím si, že ani Sparta mi v přestupu nebude bránit," myslí si bývalý rakouský reprezentant do 21 let.

Hejda se snaží dirigovat zadní řady Sparty.
Hejda se snaží dirigovat zadní řady Sparty.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud