20. března 2011 • 20:46

Anderlecht začne belgickou nadstavbu jako lídr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Anderlechtu v posledním kole základní části belgické ligy vyhráli 3:2 nad Gentem a do nadstavbové části půjdou v pozici lídra. Vyhrál i Genk, který ztrácí pouze bod. Mezi šestici nejlepších celků, které se utkají každý s každým dvakrát, postoupily také Gent, Bruggy, Lokeren a Lutych.



Český fotbal má velkou naději na titul, neboť za Anderlecht nastupují Ondřej Mazuch, Jan Lecjaks a Lukáš Mareček, za Genk hraje Daniel Pudil.

Naopak poslední z českých zástupců v Belgii brankář Radek Petr si s Eupenem zahraje o záchranu. Jeho tým prohrál 0:2 s Mechelenem a klesl na předposlední příčku, jelikož Lierse vybojovalo potřebnou remízu s Bruggami.

Eupen tak čeká pět utkání s posledním Charleroi, přičemž výsledky se sčítají a sestoupí horší celek. Eupen jako předposlední tým má k dobru tři body a tři z pěti utkání sehraje doma.

Ostatní týmy svedou boj o šanci usilovat o místo v Evropské lize v play off, v němž se nejprve rozdělí do dvou skupin po čtyřech. Vítězové skupin se pak utkají o to, kdo vyzve čtvrtý tým ze skupiny bojující o titul.

Belgická fotbalová liga - 30. kolo:
Anderlecht - Gent 3:2, Cercle Bruggy - Genk 0:1, Lierse - FC Bruggy 0:0, Mechelen - Eupen 2:0, St. Truiden - Lokeren 0:2, Standard Lutych - Beerschot 1:0, Westerlo - Charleroi 2:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud