Stanislav Hrabě
10. července 2012 • 12:11

Sparta má smůlu, Lietava odchází do ukrajinské Vorskly Poltava

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský střelec Ivan Lietava opouští Duklu Praha, nemíří však do Sparty, která měla o něj zájem, ale do ukrajinského klubu Vorskla Poltava, kde zítra podepíše smlouvu. „Chtěli jsme ho udržet, ale Ukrajinci měli pádnější argumenty,“ vzdychá generální ředitel Dukly Michal Šrámek.



Tím argumentem bylo 300 tisíc eur (skoro osm milionů korun), která za něj Vorskla Poltava zaplatila Žilině. V Dukle byl Lietava pouze na hostování, ovšem hodně se zviditelnil.

Přišel na podzim uplynulého ročníku Gambrinus ligy po 5. kole a vstřelil jedenáct gólů. „Takové prostředky nemáme a navíc všechna práva na něj měla Žilina,“ přiznává Šrámek.

Dukla bude však muset řešit pozici koncového útočníka. „Někoho potřebujeme,“ souhlasí Šrámek. Srbský legionář Miroslav Markovič s největší pravděpodobností odejde do Dynama České Budějovice, ať na přestup nebo hostování. „Obě varianty jsou ve hře,“ potvrzuje Šrámek.

Jako málo pravděpodobné je se jeví, že by zůstal kamerunský kanonýr Daniel Chigou, jenž se vrátil z hostování ve Zbrojovce Brno. Je to sice typický hráč do pokutového území, ale jeho další přínos pro mužstvo je už povážlivý. Navíc touží po zahraničním angažmá.

Naopak ve hře je jiný vyhlášený střelec Zbyněk Pospěch, který je volným hráčem, když s ním Slavia neobnovila smlouvu. Má sice nabídku z Českých Budějovic, ale hodil by se i Dukle. Zatím trénuje doma v Opavě.

„Dukla by byla pro něj přijatelná i z toho důvodu, že bych mohl zůstal v pražském bytě, v němž žil, když hrál za Slavii,“ odhaluje jednu výhodu jeho právní zástupce Jiří Kubíček.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud