Adam Procházka
27. července 2018 • 13:35

Prezident AS Řím k Barceloně: Chcete odpuštění? Prodejte nám Messiho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová kauza týdne má pokračování! Barcelona doslova vyfoukla před nosem AS Řím brazilského útočníka Malcoma. Prezident italského klubu James Pallotta se s tím jen těžko smiřuje. V prvním reakci uvedl, že by omluvu přijal v jediném případě:  kdyby španělský klub prodal do AS Lionela Messiho. Zopakoval, že Římané byli s Malcomem na všem domluveni. I proto je znechucen tím, jak se Barcelona zachovala. Na poslední chvíli totiž zaplatila Bordeaux za brazilský talent 42 milionů eur (1,08 miliardy korun), tedy o 10 milionů eur více, než jaká byla nabídka z Itálie.



Kolem Brazilce Malcoma kroužily velké kluby už během zimního přestupového období. Šikovný křídelník zaujal například Arsenal či Tottenham. Nyní však bylo hlavním zájemcem o jeho služby římské AS, které má vysoké ambice v Serii A.

Římané už dokonce oznámili, že jsou dohodnutí s Bordeaux na jeho přestupu a zbývá jen zdravotní prohlídka a ladění detailů. Přesto Malcom skončil v Barceloně, která za hráče zaplatila 42 milionů eur. Nabídka AS Řím byla o deset milionů euro nižší.  

Barcelona se za své chování sice omluvila, ale bylo to marné. „Nepřijímám jejich omluvy a výmluvy. Jediný způsob, jak bych byl ochotný je přijmout je, že by nám poslali hráče zpět, ale to se nestane. Jako znamení dobré vůle nám možná mohli prodat Messiho,“ neodpustil si Pallotta sžíravý komentář.

Prezidenta AS Řím rozčílilo jednání Barcelony zejména proto, že klub z hlavního města Itálie dělil od získání Malcoma už jen podpis smlouvy. „Není pochyb o tom, že jsme byli s hráčem na všem domluvení. Pak ale zasáhla Barcelona, počínala si neeticky a nemorálně. O naší dohodě s hráčem totiž věděla,“ zdůraznil.

Prezidenta římského klubu, ve kterém působí také český reprezentant Patrik Schick, mrzelo i jednání francouzského Bordeaux, ze kterého Macom odcházel. „Neměli by se takhle chovat. Je to z jejich strany směšné. Sami zástupci Bordeaux nám řekli, ať zveřejníme zprávu o tom, že jsme se vzájemně domluvili i bez oficiálního podpisu,“ prozradil.

AS Řím poté skutečně zprávu o domluvě uveřejnilo na svém twitterovém účtu. Dokonce zprávu o dohodě vydalo i francouzské Bordeaux. Nic z toho nakonec neplatilo.

„Někdo by mohl říci, že jsme ještě neměli podepsanou smlouvu, ale tento názor je hloupý. Všichni víme, jak to funguje. Čekali jsme už jen na příjezd hráče do Říma, abychom ji podepsali,“ odmítl Pallotta připustit, že chyba je na římské straně.

Bordeaux i AS Řím vydaly zprávu o dohodě na přestupu MalcomaFoto Twitter

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud