11. ledna 2019 • 04:55

Evropa chystá stěhování elitních střelců. Ve hře je až 8,3 miliardy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • V Evropě se chystá stěhování střelců. Jaký to bude mít dopad?V Evropě se chystá stěhování střelců. Jaký to bude mít dopad?FOTO: koláž iSport.cz

    Až se to rozjede, bude to pořádný šrumec! Evropští giganti chystají velké stěhování kanonýrů. Střelce hledají v Realu Madrid, Chelsea, ale i v Barceloně. Jak na sebe navazují Mauro Icardi, Alváro Morata, Gonzálo Higuaín či Timo Werner? Jaká je jejich hodnota? A kam by mohli odejít? Na trhu se může roztočit až 325 milionů eur (8,3 miliardy korun).

  • Mauro Icardi

    Mauro Icardi rozhodl o výhře InteruFoto Reuters

    25 let, Inter Milán
    Zájemci: Real, Barcelona, Chelsea
    Odhadovaná cena: 100 milionů eur

    Kolem argentinského šutéra v barvách Interu je živo už delší dobu. Není přestupového okna, kdy by neměli v Miláně starosti, zda jim 25letého útočníka větší tým neukradne. Aktuálně je k tomu však hodně blízko. Icardimu končí v roce 2021 smlouva a Inter by ji rád už nyní prodloužil. Jenže má to několik háčků.

    Inter nabízí stávající plat + navýšení dosavadní prodejní klauzule (110 milionů eur). Na to však Icardi s jeho manželkou a agentkou v jedné osobě nechce přistoupit. „Je nesmysl, aby Mauro prodloužil smlouvu a nezvedl se mu plat,“ nechala se slyšet Wanda Nara.

    A k tomu všemu o Argentince stojí hned tři přední evropské kluby. K sobě do kádru ho lákají Barcelona, Real Madrid i Chelsea.

    Fotbalové přestupy sledujte ONLINE ZDE >>>

  • Gonzálo Higuaín

    Gonzalo Higuain proniká mezi bránícími hráči OlympiakosuFoto Reuters

    31 let, AC Milán
    Zájemci: Chelsea
    Odhadovaná cena: 50 milionů eur

    Kromě Icardiho mají Blues na mušce další jména. Mezi největší cíle patří další Argentinec – Gonzálo Higuaín. Ten momentálně hájí barvy AC Milán, kam odešel v létě na hostování z Juventusu. Ale není to ono. Na časy stravné v Neapoli, kde se mu nadmíru dařilo a vysloužil zde přestup do Juventusu, už jen vzpomíná.

    Nyní mu však může paměť oživit shledání s Mauriziem Sarrim. Právě on si jej hodně přeje na Stamford Bridge. V Londýně mají Higuaína na seznamu posil skutečně vysoko a podle informací Sky Sports si chystají částku, která atakuje až 50 milionů liber.

    Bude to stačit?

    Problém ale nakonec může zcela úplně jinde. Chelsea totiž v posledních letech razí strategii, kdy se jí nechce kupovat hráče nad 30 let a když už, tak jim nedává smlouvy na déle než jeden rok.

  • Alváro Morata

    Alváro Morata v dresu ChelseaFoto Reuters

    26 let, Chelsea
    Zájemci: Atlético Madrid, Sevilla, Dortmund
    Odhadovaná cena: 50 milionů eur

    Pokud Chelsea skutečně přivede Icardiho či Higuaína, znamená to jediné: klub opustí Alváro Morata. Ani on však nemusí zoufat. O nabídky nebude nouze.

    Už nyní po něm pošilhávají přední týmy La Ligy. Mateřský Real to však není. Trochu překvapivě o Moratu projevilo zájem konkurenční Atlético Madrid. A hned v závěru je i Sevilla.

    „Že máme zájem o Moratu? Nemohu nic potvrdit, ani vyvrátit,“ odmítl komentovat přestupové spekulace kouč Atlétika Diego Simeone. Co myslíte, blíží se skutečně Moratův návrat do rodného města?

  • Timo Werner

    Timo Werner v dresu LipskaFoto Profimedia.cz

    22 let, Lipsko
    Zájemci: Bayern, Real, Barcelona, Dortmund, Liverpool
    Odhadovaná cena: 65 milionů eur

    Dalším žhavým evropským zbožím je útočník Lipska Timo Werner. Německý talent již delší dobu prokazuje, že ve svém věku patří k nejlepším fotbalistům na svém postu.

    V aktuální sezoně nastřílel v 21 zápasech 13 branek a na další tři přihrál. Navíc je variabilní. Může nastoupit na více postech v sestavě. I proto kolem něj začal kroužit Bayern Mnichov a přestup do Bavorska se zdál jako hotová věc.

    Jenže v posledních týdnech přestupové spekulace rozvířily jiné velké ryby. Zájem mají mít v Barceloně, Realu Madrid a nově i v Dortmundu, kde mají momentálně k dispozici velké finanční prostředky. A k tomu všemu je tu i Liverpool pod vedením Jürgena Kloppa.

  • Krzysztof Piatek

    Polský útočník Krzysztof Piatek se v Janově nečekaně rozstřílelFoto profimedia.cz

    23 let, FC Janov
    Odhadovaná cena: 60 milionů eur
    Zájemci: Real Madrid, Barcelona

    Real Madrid a Barcelona. Dva největší španělské kluby a zároveň podle přestupových spekulací i dva největší kohouti v boji polský objev.

    Piatek se v létě dostal do ohromné formy a během podzimu nasázel v 21 zápasech 19 branek. To vše svedl ve svých 23 letech. Není divu, že jeho renomé a tržní cena stoupá.

    Zájem o polský objev projevil i ředitel AS Řím, ale když se od Janova dozvěděl cenu, spadla mu brada. „Piatek je jistě kvalitní a velmi zajímavý hráč, ale končí to pro nás ve chvíli, kdy si Janov říká až o 70 milionů eur,“ nechal se slyšet Monchi.

    Fotbalové přestupy sledujte ONLINE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud