Martin Pešout
2. listopadu 2020 • 11:20

Češi v evropských ligách: Černý řádil za Twente, Coufal poprvé prohrál

Autor: Martin Pešout, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Fotbalová Fortuna liga je stále mimo provoz, a tak se znovu pojďme podívat za českými fotbalisty působícími v evropských soutěžích. Jak si o víkendu vedli? Podívejte se v našem videopřehledu.

  • Tomáš Souček, Vladimír Coufal

    Liverpool - West Ham 2:1

    V poslední době se mezi českými příznivci výrazně zvýšil zájem o zápasy West Hamu. Není divu, když za Kladiváře válí Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Oba odehráli celý zápas i v sobotu proti Liverpoolu. S obhájcem titulu však padli 1:2.

    Coufal si od webu whoscored.com vysloužil známku 6, Souček potom 6,7. Tentokrát to ze strany West Hamu nebyla taková zábava. Svěřenci Jürgena Kloppa měli 78% převahu v držení míče. Souček s Coufalem proto většinu zápasu běhali bez balonu a ve svých prostorách narušovali rozehrávku favorita.

    Souček nabíhal do vápna soupeře marně a Coufalovy centry domácí v poklidu odvraceli. Diogo Jota rozhodl v 85. minutě poté, co dostal přihrávku před bránu kolem statického českého zadáka, jenž už nestihl zareagovat.

    Tomáš Souček, Angelo Ogbonna a Vladimír Coufal připravení na zápas s Liverpoolem Tomáš Souček, Angelo Ogbonna a Vladimír Coufal připravení na zápas s LiverpoolemFoto Reuters

  • Tomáš Kalas

    Bristol - Norwich 1:3

    Kapitán Bristolu Tomáš Kalas ve druhé anglické lize nezabránil porážce s Norwichem 1:3. V rozestavení 3-5-2 jako vždy nastoupil ve středu obrany. A měl 80% úspěšnost v soubojích a od  odborného webu whoscored.com, který posuzuje fotbalisty podle konkrétního přínosu pro tým, Kalas dostal známku 6,8, která patřila mezi jeho spoluhráči téměř k nejvyšším.

    Tomáš Kalas jako kapitán Bristolu v zápase s Norwichem Tomáš Kalas jako kapitán Bristolu v zápase s NorwichemFoto Profimedia.cz

  • Václav Černý

    Twente - Zwolle 5:1

    O víkendu se dařilo Václavu Černému v barvách Twente. Gólem a asistencí se podílel na výhře svého celku 5:1 nad Zwolle. Třiadvacetiletý forvard navíc v nizozemské lize v této sezoně skóroval už počtvrté, k tomu nasbíral stejný počet asistencí.

    Bývalý mládežnický reprezentant po půlhodině hry z rohového kopu nahrál několik metrů za pokutové území Woutu Bramovi, a ten povedeným dalekonosným volejem zvýšil už na 3:0. Čtvrtý gól přidal Černý sám v 51. minutě po rychlém brejku a ideální přihrávce Brazilce Danila. Od webu whoscored.com Černý dostal vysokou známku 7,8.

  • Jiří Pavlenka, Theo Gebre Selassie

    Frankfurt - Brémy 1:1

    Brémy s Jiřím Pavlenkou a Theem Gebre Selassiem neprohrály v bundeslize popáté v řadě. Tentokrát remizovaly s Frankfurtem 1:1. Na Pavlenkovu bránu mířilo čtrnáct střel, z toho pět mezi tyče, český gólman si tak připsal čtyři úspěšné zákroky. Inkasoval po hodině hry, kdy za něj zblízka propasíroval míč André Silva. A Gebre Selassie? Ten v zápase naběhal lehce přes 11 kilometrů, měl 62% úspěšnost přihrávek a jednou uvízl v ofsajdu.

    Jiří Pavlenka inkasoval jednou z pěti střel na branku Jiří Pavlenka inkasoval jednou z pěti střel na brankuFoto Profimedia.cz

  • Vladimír Darida

    Hertha Berlín - Wolfsburg 1:1

    V neděli Vladimír Darida s Herthou remizoval v domácím utkání s Wolfsburgem 1:1. Ani tentokrát neslevil ze svých běžeckých nároků, když proti Wolfsburgu zdolal téměř třináct kilometrů. Ostatně sám drží běžecký rekord bundesligy, když letos v červnu proti Dortmundu odběhal přes čtrnáct a půl kilometru.

    Vladimír Darida proti Wolfsburgu naběhl téměř třináct kilometrů Vladimír Darida proti Wolfsburgu naběhl téměř třináct kilometrůFoto Profimedia.cz

  • Michael Krmenčík

    Bruggy - Mechelen 2:2

    Po nákaze koronavirem zvládl Michael Krmenčík 58 minut v utkání Brugg s Mechelenem. Dokázal jedou vystřelit, jeho tým nakonec remizoval 2:2. Belgickou Jupiler league si podruhé vyzkoušel i zadák Václav Jemelka. Ten se v dresu Lovaňe proti Beerschotu dostal na hřiště jako střídající hráč už v závěru první půle. 

    Český útočník Brugg Michael Krmenčík Český útočník Brugg Michael KrmenčíkFoto Profimedia.cz

  • Alex Král

    Spartak Moskva - Rostov 0:1

    Celý zápas za Spartak Moskva při porážce 0:1 s Rostovem si připsal Alex Král. Spartak vyšel bodově naprázdno, přesto zůstává v tabulce třetí. Král od whoscored.com dostal známku 6,3, v podobných hodnotách se nesla hodnocení dalších hráčů Spartaku. Pozitivní je, že český kudrnáč ve třinácti ligových zápasech dosud nechyběl ani minutu.

    Alex Král zatím v sezoně nechyběl ani minutu... Alex Král zatím v sezoně nechyběl ani minutu...Foto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud