19. srpna 2023 • 21:22

Problém pro Benfiku i repre: Jurásek je zraněný, mimo bude až měsíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace se musí v zářijových zápasech obejít bez obránce Davida Juráska. Třiadvacetiletý hráč si před týdnem při debutu v portugalské lize v dresu Benfiky Lisabon poranil kotník a bude mimo hru tři až čtyři týdny. Trenér Benfiky Roger Schmidt to řekl novinářům před dnešním zápasem 2. kola proti Amadoře.



„David má potíže s vazy v kotníku. Měl by být zpátky po reprezentační pauze. Po zápase to vypadalo hůř, byl to těžký faul,“ uvedl Schmidt s odkazem na divoký zápas na hřišti Boavisty Porto, kde obhájci titulu dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:3 gólem z třinácté nastavené minuty. „Měli jsme štěstí, že se v tom zápase zranil jen jeden hráč,“ dodal německý kouč.

Jurásek, který přišel do Benfiky v červenci z pražské Slavie za 14 milionů eur (asi 334 milionů korun), odehrál přes 90 minut. Angažmá v Lisabonu předtím zahájil triumfem v portugalském Superpoháru.

V reprezentaci debutoval v březnovém utkání proti Polsku. V dalších kvalifikačních zápasech v Moldavsku a na Faerských ostrovech odehrál plný počet minut. Čeští fotbalisté přivítají 7. září v Edenu v boji o Euro 2024 Albánii, o tři dny později sehrají v Budapešti přípravné utkání s Maďarskem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud