15. srpna 2023 • 08:25

Juráskův hořký debut v lize: zaváhání, zranění a prohra. Musa vyloučen

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vítězství v portugalském Superpoháru fotbalistům Benfiky Lisabon s debutujícím českým obráncem Davidem Juráskem vstup do ligy nevyšel. Na hřišti Boavisty Porto sice obhájci titulu dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:3. Další bývalý slávista Petar Musa dostal šanci v základu, ale v 50. minutě byl po nešikovném zákroku vyloučen. „Jsme zklamaní z výsledku, ale nejsem zklamaný z předvedené hry a z mých hráčů,“ prohlásil kouč Roger Schmidt. 



Jurásek, který přišel do Benfiky v červenci z pražské Slavie za 14 milionů eur (asi 334 milionů korun), odehrál přes 90 minut. Pak musel kvůli zranění (nejspíš kotníku) střídat, nahradil ho bývalý sparťan Mihailo Ristič. V základní sestavě nechyběl na pravém kraji obrany ani další exslávista Alexander Bah.

Hosty sice poslal do vedení ve 22. minutě argentinský mistr světa Ángel Di María, který se vrátil do lisabonského klubu po 13 letech. Ale hráčům Benfiky se zkušenostmi z české ligy se utkání příliš nepovedlo.

Krátce po přestávce byl vyloučen za tvrdý a nešťastný faul bývalý slávista Petar Musa. Chorvatskému útočníkovi se svezla noha po míči a nepříjemně prošlápnul kotník soupeře. „Z toho, co jsem slyšel, byl Musa vyloučen správně,“ uznal trenér Schmidt.

Brzy nato vyrovnal Róbert Boženík i kvůli zaváhání Davida Juráska, který nedokázal odkopnout propadlý centr a slovenskému útočníkovi tak „zpracoval“ míč před dorážkou. Chybu pak alespoň napravil, když před vedoucím gólem zleva pod sebe centroval. Po vzniklém závaru znovu získal Benfice náskok Rafa Silva. „Po červené jsme ukázali velmi dobrý přístup, věřili jsme si, hráli jsme dobrý fotbal, vysoko jsme presovali, toho si cením,“ vykládal po duelu německý stratég Schmidt.

Petar Musa byl po nešťastném, ale tvrdém zákroku vyloučen
Petar Musa byl po nešťastném, ale tvrdém zákroku vyloučen

Vedení jeho týmu však nevydrželo, v 90. minutě ho z penalty vymazal Lourenco. V dlouhém nastavení pak dal vítězný gól znovu Boženík, který po tlaku a břevně hostí utekl sám na branku a nezaváhal. „Byl to zvláštní zápas. Očekávali jsme ho těžký. Soupeř byl velmi motivovaný, zejména na začátku, kdy hodně fauloval a na hřišti nebylo moc fotbalu,“ dodal Schmidt.

Juráskovi tak po nedávné výhře v portugalském Superpoháru a rychlé první trofeji v dresu nového týmu premiéra v portugalské lize zhořkla. On a Alexander Bah se navíc velmi rychle dostali pod palbu kritiky některých fanoušků. Zatímco na pravé straně však Benfika nemá adekvátní náhradu, nalevo si někteří příznivci žádají šanci pro Rističe.

Našel však i zastání, v dresu portugalského mistra také odehrál jen dva soutěžní zápasy. Po střídání v závěru kvůli zranění je však možné, že si v sobotním ligovém zápase proti Estrele odpočine. 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud