7. října 2008 • 17:31

Mourinho: Málem jsem vzal Anglii

Autor: mim
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Současný kouč italského Interu Milán José Mourinho přiznal, že od převzetí otěží anglického národního týmu ho odradila jen touha dosáhnout dalších úspěchů v klubových soutěžích.



Po vyhazovu Steva McClarena v listopadu loňského roku kvůli neúspěšné kvalifikaci ostrovního celku na EURO 2008 byl právě Mourinho jedním z nejžhavějších adeptů na uvolněnou pozici.

Portugalský trenér totiž jen dva měsíce před McClarenovým koncem opustil londýnskou Chelsea po neshodách s milionářským majitelem Abramovičem.

Jenže četné spekulace o anglickém angažmá uťal sám Mourinho, když jednoznačně prohlásil, že novým šéfem Gerrarda a spol. nebude. Namísto něj se novým manažerem anglické reprezentace stal Fabio Capello.

Dle svých slov si charismatický Portugalec raději užíval klidu a rodiny v Portugalsku. Do aktivního trenérského života se opět zapojil až letos v létě, když se ujal vedení Interu Milán.

"Dávám přednost klubům před národními týmy. Jsem v Interu a baví mě to. Šéfovat nároďáku, to by pro mě nebyla dobrá motivace. Je to úplně jiný druh práce," sdělil důvod, proč nepřevzal Anglii po McClarenovi.

Nyní však přiznal, že své zásady málem porušil! "Nicméně v jednu chvíli jsem to už už vzal. Anglie je nádherná země a tamější fotbal je mi velice blízký. Prožil jsem tam skvělé roky. Navíc se jednalo o nesmírně lákavou štaci. Ve fotbale je jen málo prestižnějších pozic."

Nakonec ale u kontroverzního kouče zvítězila touha vést akční život trenéra klubu, nikoliv reprezentace. "Potřebuji pracovat každý den. Je to mou vášní. Potřebuji být pod tlakem. Můj tým musí hrát zápas týdně, klidně i víc. Potřebuji neustále vyhrávat. To na fotbale miluji. Nemohl bych bez toho být."

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud