25. listopadu 2008 • 18:09

Džeparov zvolen nejlepším hráčem Asie

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uzbecký fotbalista Server Džeparov převzal dnes v Šanghaji cenu pro nejlepšího fotbalistu asijského kontinentu. V konečném pořadí ankety předstihl hráč týmu Bunjodkor druhého Japonce Jasuhita Endoa z Gamby Ósaka.



Ósaka obdržela za výhru v letošní asijské Lize mistrů ocenění pro nejlepší tým kontinentu a její kouč Akira Nišino byl zvolen trenérem roku. Japonsku také patří cena pro nejlepší národní výběr.

Šestadvacetiletý uzbecký záložník Džeparov je klíčovou postavou národního týmu, který bojuje o postup na světový šampionát do Jižní Afriky. Jen v letošním roce vstřelil pět reprezentačních branek. Uznání se mu dostalo také od hvězdného klubového spoluhráče Rivalda, jenž si dokáže Džeparova představit v kádru některého z elitních evropských celků.

V anketě nemohly zvítězit největší asijské hvězdy, které hrají fotbal v Evropě, protože podle pravidel se od roku 2005 vítězem může stát pouze hráč, jenž se zúčastní slavnostního vyhlášení.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud