16. března 2009 • 16:13

Hráčům Sportingu hrozili smrtí!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům, trenérům a funkcionářům Sportingu Lisabon vyhrožovali po debaklu od Bayernu Mnichov v osmifinále Ligy mistrů smrtí. Při sobotním ligovém utkání proti týmu Rio Ave panovala přísná bezpečnostní opatření.



Napsalo to dnešní vydání listu A Bola.

Lisabonský tým vypadl s Bayernem po drtivých porážkách 0:5 a 1:7. V následném anonymním dopisu, který bere policie vážně, se objevily výhružky smrtí trenérovi Paulu Bentovi, prezidentovi Filipu Soaresovi Frankovi a také brankáři Rui Patriciovi.

Výhružky přišly i hvězdě Miguelu Velosovi, i když ani v jednom utkání nenastoupil. Kvůli hrozbě podrobili policisté před utkáním fanoušky důkladným prohlídkám, při nichž zabavili mnoho nebezpečných předmětů, jako například tyče k vlajkám.

Přísný postup strážců zákona se ovšem nelíbil organizovaným příznivcům Sportingu, kteří proti němu veřejně protestovali.

"To, co jsme zažili v sobotu večer, je v demokratických zemích nemyslitelné," uvedl v tiskovém prohlášení fanklub Sportingu AAS.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud