15. září 2009 • 02:00

VIDEO: Z hvězdy škrtičem. David "Neckham" se pral

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David „Neckham“? To neřádil šotek v tiskárně, ale David Beckham na hřišti. Při utkání americké MSL drapl protihráče pod krkem! A anglická média ho ihned přezdila jako „Neckhama“. Neck totiž v angličtině znamená krk.



Co se stalo? Beckhamův tým Galaxy Los Angeles utrpěl rekordní prohru 3:6 s Dallasem. Spoluhráč anglické hvězdy Landon Donovan to neunesl a tvrdě nakopl hráče soupeře Davida Ferreiru. Na hřišti se strhla mela.

Dallaský Daniel Hernandez chtěl parťáka pomstít a do Donovana strčil. Vzápětí na krku ucítil ruce Beckhama, jenž se „škrtícím chvatem" snažil mstitele odtáhnout pryč.

Oba „zápasníky" museli odtrhávat až jejich trenéři. „Bylo by lepší, pokud by podobný zápal ukázali ve hře," zlobil se Beckhamův kouč Bruce Arena.

Nervy kalifornského týmu pocuchala nevídaná kanonáda. Los Angeles totiž ještě nikdy v historii nedostalo v americké MSL více než pět branek. A navíc do osudného zápasu dlouhých 306 minut neinkasovalo. Dallas předtím třikrát v řadě prohrál.

Incident je o to pikantnější, že Beckham se na hřišti zastal spoluhráče, jenž ho ve své autobiografii nedávno označil za sobce a mizerného kapitána. Jejich spor musel hasit až kouč Arena.

Anglický reprezentant na sebe již podruhé v krátké době upozornil jako zápasník. V červenci po návratu do zámoří z AC Milán ho fandové Los Angeles nemilosrdně vypískali. Na tribuně také vyvěsili transparent s nápisem „Táhni domů, podvodníku".

A na to není miláček publika zvyklý. Negativní reakce ho vytočily natolik, že si to chtěl s jedním z fanoušků vyříkat ručně přímo na trávníku. Rvačce zabránili jen duchapřítomní bodyguardi, kteří rozlíceného fotbalistu odvedli.

Beckham se totiž netají tím, že v listopadu se vrátí do Evropy, přestože má v Americe smlouvu až do roku 2012. Pravděpodobně bude opět hostovat v AC Milán. Pokud by totiž nehrál za špičkový evropský tým, snížila by se jeho šance být na světovém šampionátu v Jižní Africe.

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud