Pavel Janega
2. listopadu 2009 • 15:39

Mazuch v Anderlechtu zakotví natrvalo

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hostování českého obránce Ondřeje Mazucha v Anderlechtu se pravděpodobně změní v permanentní přestup. Belgický klub je údajně připraven zaplatit Fiorentině necelých 35 milionů korun.



Ondřej MazuchFoto Jaroslav Legner
Anderlecht chce využít opce již v lednu a rád by se podle nejnovějších informací domluvil s Fiorentinou, která o Mazucha nemá zájem, co nejdříve.

„Nevylučuji, že k dohodě dojde už v zimě. Zítra budu v Bruselu, kde se dozvím víc,“ řekl hráčův agent Pavel Zíka pro deniksport.cz.

Podmínky přestupu i částka za 20letého obránce je pevně stanovena. Mazuch by měl stát 1,3 milionů eur, což je v přepočtu téměř 35 milionů korun.

„Tuhle informaci nemohu potvrdit ani vyvrátit. Ale Ondrova hodnota je rozhodně přes jeden milion eur,“ uvedl agent.

Anderlecht připravil pro Mazucha smlouvu až do léta 2014. Pokud se s Fiorentinou dohodne, může bývalý fotbalista Brna podepsat kontrakt již v lednu. Samotné hostování vyprší v květnu příštího roku.

Chtěl ho West Ham i Leverkusen

Mazuch se už v létě svěřil novinářům, že se nemíní do Itálie vracet. „Byl bych rád, aby mě Anderlecht koupil,“ přiznal talentovaný obránce.

„Dokázal bych si představit, kdybych tady zůstal na další dva tři roky. Pořádně bych se vyhrál, nabral zkušenosti a pak třeba zas někam vyrazil.“

Mazucha měly dříve v hledáčku také anglické a německé kluby, třeba West Ham či Leverkusen. „O nějakém zájmu víme, ale platí, že Anderlecht má díky opci přednostní právo ke koupi hráče,“ zopakoval Zíka.

„Může se stát, že Ondru v lednu koupí a následně ho v létě prodá, ale Belgie je pro něj ideální destinací. Pravidelně nastupuje, navíc po jeho příjezdu z mistrovství světa dvacítek Anderlecht nedostal gól,“ podotkl.

Zíka zároveň portálu deniksport.cz řekl, že bude v úterý jednat s Anderlechtem o prodeji ještě jednoho nejmenovaného hráče z české ligy.

„Zatím nemohu prozradit o koho jde, ale je dost možné, že se v dohledné době objeví v Anderlechtu další Čech,“ dodal.

V belgickém klubu vedle Mazucha působí také brankář Daniel Zítka a záložník Jan Polák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud