31. prosince 2010 • 09:33

V Rusku končí další klub kvůli penězům - Saturn

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

V ruské fotbalové lize končí z finančních důvodů další klub. Z nejvyšší soutěže zmizí Saturn Moskevská oblast, za který chytal uplynulých sedm let český gólman Antonín Kinský, jemuž nyní vypršela smlouva.



Desátý celek minulého ročníku nahradí podle listu Sport Express mezi elitou některý z týmů druhé ligy.

Saturn doplatil na to, že ho přestalo podporovat vedení Moskevské oblasti. Jednání o příchodu silného investora nebyla úspěšná. Podle ruských médií měl zájem o vstup do klubu mexický pivovar Modelo, který vaří pivo Corona.

Fanoušci Saturnu se nechtějí s koncem týmu v nejvyšší soutěži smířit a napsali dopis premiérovi Vladimiru Putinovi. "Saturn, to není jen posledních dvanáct let v lize. Klub má za sebou 65 let historie, věrné fanoušky a jeden z nejmodernějších stadionů v Evropě. A také jednu z nejlepších fotbalových akademií v zemi," uvedli.

Už před Vánocemi se z příštího ročníku ruské ligy odhlásil Amkar Perm, před uplynulou sezonou v nejvyšší soutěži skončil kvůli ekonomickým problémům FK Moskva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud