9. ledna 2011 • 05:00

Provokatéři! Žofčák i Kadlec dráždili fanoušky

Autor: Aleš Roll, Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovní rozmíšky, tvrdé střety, ale hlavně provokace a dráždivá gesta. Pořádně vyhecované bylo první semifinále mezi Spartou a Slovanem Bratislava na Víkendu šampionů v O2 Areně. O postupu pražského celku se rozhodlo až v penaltovém rozstřelu.



Provokativní gesto směrem k fanouškům si neodpustil především někdejší letenský záložník Igor Žofčák. Slovenský středopolař nyní působí ve Slovanu a zápas se Spartou bral prestižněji, než ostatní.

„Je jasné, že jsem měl větší motivaci, hrál jsem ve Spartě dva roky, prožil jsem tam dobré časy, získal jsem titul,“ pravil Žofčák, který v tomto ligovém ročníku dokonce za Spartu pětkrát nastoupil a v září se přesunul na Slovensko.

Nevyřízené účty měl hlavně s letenský fanoušky. Když proměnil v rozstřelu penaltu, postavil se pod kotel sparťanů a pořádně je provokoval. Ukazováčkem přidrženým u úst je pomyslně umlčel.

„Když jsem hrál ve Spartě, nebylo to ze strany fanoušků směrem ke mně růžové,“ popsal Žofčák, proč si fandy pražského klubu vychutnal.

Nic konkrétního mu prý příznivci Sparty neudělali, jen se k němu prý v některých zápasech nechovali dobře. „Často na mě něco pokřikovali,“ svěřil se slovenský záložník.

Kouč Slovanu Bratislava Karel Jarolím žertuje na Víkendu šampionů s Igorem Žofčákem
Kouč Slovanu Bratislava Karel Jarolím žertuje na Víkendu šampionů s Igorem Žofčákem

Před jeho pokutovým kopem ho zase dráždil letenský brankář Daniel Zítka. Přišel k penaltovému puntíku a cosi zašeptal Zítkovi do ucha. „Řekl jsem mu: Víš, kamaráde, že tě znám,“ prozradil obsah promluvy Zítka.

Jenže Žofčák se rozhodit nenechal a proměnil. „Vždycky jsem to kopal po levé straně, on to věděl. Proto jsem to dal na druhou stranu. Chtěl mě znervóznit, ale vlastně mi pomohl,“ smál se Žofčák.

Šestadvacetiletý středopolař také připomněl, že se na podzim se Spartou nerozešel vůbec v dobrém. „Stále cítím křivdu. Přišlo to ze dne na den. Jak se ke mě na Letné zachovali, nebylo správné. Ale nechci to rozebírat, je to pryč. Teď jsem ve Slovanu Bratislava,“ utnul Žofčák další diskuze na toto téma.

Fanoušci Slavie při derby se Spartou na Víkendů šampionůFoto Pavel Mazáč (Sport)

Do křížku s fandy se dostal i sparťanský útočník Václav Kadlec. Na toho během včerejšího semifinálového klání pokřikovali příznivci Bohemians 1905, kteří utkání rovněž sledovali. Kadlec v Bohemce jako mládežník působil.

Mladý sparťanský útočník to rovněž vrátil těm, kteří jej provokovali. Vstřelil rozhodující penaltu a ihned běžel slavit pod kotel „klokanů“. Tam ještě pořádně oslavně zapumpoval. „Něco na mě pokřikovali, tak jsem jím to tímto způsobem vrátil. Bylo to hecování, k fotbalu to patří,“ pravil Kadlec.

Sparta díky jeho trefě postoupila do finále, ale tam narazila. Nad Libercem sice vedli letenští 2:0 a 3:2, ale pak už stříleli jen Severočeši a po výhře 6:3 slavili triumf.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud