2. února 2011 • 13:35

Sparta spláchla Zestafoni, Kweuke dal hattrick

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté pražské Sparty porazili v přípravném utkání gruzínský tým FC Zestafoni vysoko 5:0. Hattrickem se na výhře Pražanů podílel Kweueke, zbylé dvě branky si připsal Pavelka.



Fotbalisté Sparty Praha v prvním utkání na turnaji Marbella Cup ve Španělsku porazili lídra gruzínské ligy FC Zestafoni 5:0. Hlavním strůjcem jasné výhry byl kamerunský útočník Leonard Kweuke, který zaznamenal hattrick.

Další dva góly přidal během čtvrthodinového pobytu na hřišti mladík David Pavelka. Premiéru v rudém dresu si odbyl útočník Andrej Kerič, který v neděli přestoupil z Liberce.


Sparta, která dosud během přípravy třikrát prohrála a dvakrát remizovala, si připsala v duelu s gruzínským klubem první vítězství. Také proto, že poprvé v přípravě nastoupila v takřka ideální sestavě, nováčkem byl jen Kerič. Českému mistrovi se dařily kombinace, z nichž těžil Kweuke.

Nejprve ho vyzval ke skórování Sionko, podruhé se prosadil po centru Keriče a potřetí dorazil Brabcově přiklepnutí po rohu.

"Jsem šťastný, že jsem dal tři branky, ale mohl jsem podat ještě lepší výkon. Při další šanci jsem střílel těsně vedle, jednou jsem místo přihrávky zbytečně volil kličku," uvedl důrazný střelec, který se stává hlavní sparťanskou zbraní po odchodu Bonyho Wilfrieda.

Také aktivní Sionko se mohl zapsat mezi střelce, ale neproměnil penaltu. V závěru se dvakrát prosadil talent Pavelka, který těsně před odletem prodloužil smlouvu na Letné.

Kerič podle tradice, která obohacuje po příchodu nováčků hráčskou pokladnu, nastoupil s kapitánskou páskou. Za týmem dorazil až v pondělí večer, dnes už se po boku Kweukeho snažil plnit pokyny trenérů. Ukázal se rychlou souhrou a jednou přihrávkou na gól.

V dalším zápase se sparťané střetnou v sobotu 5. února od 16:00 s vítězem utkání Dynamo Kyjev - Dněpr Dnětropetrovsk.

Sparta Praha - FC Zestafoni (Gruz.) 5:0 (2:0)


Branky: 17., 40. a 56. Kweuke, 82. a 85. Pavelka.

Sestava Sparty: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko (67. Kadeřábek), Vacek (86. Skalák), Matějovský (77. Pavelka), Podaný (77. Zeman) - Kerič (67. Hušek), Kweuke (81. Lačný).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud