12. února 2011 • 03:26

Mikolanda: Ledvina jede na 99 procent

Autor: spo, spo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEOROZHOVOR - Je tomu přesně měsíc, co Petr Mikolanda prodělal transplantaci ledviny. Zdá se, že dramatický příběh se konečně dočká šťastného konce. Šestadvacetiletý fotbalista se vlastních slov cítí skvěle a ve videorozhovoru pro iSport.cz prozradil i plánovaný čas svého návratu!



"Ledvina jede na devadesát devět procent," hlásil Mikolanda dobré zprávy. Jenže jen to pro návrat k fotbalu nestačí, sport znamená pro tělo vyšší zátěž. Pokud však projde plánovanou prohlídkou, k tréninku by se měl vrátit už v březnu.

"Samozřejmě břicho se posilovat dlouhodobě nesmí, ta jizva po transplantaci ještě nebude úplně fit. Ale pokud všechno půjde, tak ten březen by byl reálný a tím pádem by bylo reálné k zapojení se do přípravy se vším všudy léto," prozradil Mikolanda svůj plán.

Kromě vlastního zdravotního stavu okomentoval i výkon české reprezentace v přípravném utkání proti Chorvatsku. "Zápas ukázal spoustu nedostatků, spoustu chyb," hodnotil Mikolanda výkon svěřenců trenéra Bílka.

V přátelském utkání nicméně viděl i některá pozitiva. Třeba v dotažení skóre z 0:2 na 2:2 do poločasu. Přesto se domnívá, že problémy v české reprezentaci přetrvávají. Řešením by podle něj měla být úspěšná reprezentace do 21 let.

"Já doufám, že úspěšná jednadvacítka bude v létě ještě úspěšnější a pět šest hráčů by se mohlo posunout do kádru A mužstva a nahradit hráče stávající," řekl Mikolanda.

Okomentoval i kontroverzní start sparťanských hráčů omluvených z reprezentačních povinností. Hráči dle něj na výběr nemají.

"Málokterý hráč si dovolí říct, já hrát nebudu, protože jste mě omluvili z reprezentace a nebylo by to fér. Úplně maximální zodpovědnost nese trenér Sparty pan Chovanec," prezentoval Mikolanda svůj jednoznačný názor.

Petr Mikolanda při chatu se čtenáři iSport.cz
Petr Mikolanda při chatu se čtenáři iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud