3. dubna 2011 • 16:07

Prohra Sparty: Sudí nesmí komentovat sporné momenty

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ VIDEO ROZHODUJÍCÍHO GÓLU - Ani hlavní arbitr Roman Hrubeš, ani pomezní Emil Ubias se nemohou vyjadřovat ke sporným momentům sobotního utkání Jablonec - Sparta. Poté, co si na rozhodčí začali stěžovat sparťané, dostali zákaz vyjadřovat se do tisku.



Roman Hrubeš, který se ocitl pod palbou kritiky letenských fotbalistů i trenérů, odkázal média na komisi rozhodčích. "A já budu muset udělat to samé. Nerad bych, aby mé výroky někomu ublížily," řekl pro iSport.cz pomezní sudí Emil Ubias.

Prozradil, že rozhodčí mají nakázáno s médii o sporných situacích nemluvit. "Bohužel se k ničemu konkrétnímu vyjadřovat nemohu. Omlouvám se, ale máme nějaké pokyny a doporučení," sdělil.



Kdo a proč takové rozhodnutí vůbec udělal, zůstalo zahaleno tajemstvím. Každopádně Hrubeš s Ubiasem se tak nemůžou hájit proti nařčení sparťanů, podle nichž chybovali hned v několika případech.

"Za nás mohu říct pouze to, že jsme utkání odpískali a odmávali s nejlepším vědomím a svědomím," uvedl Ubias. "Ale na další věci si musíme počkat, až ten zápas prověří komise rozhodčích. Ta pak určitě nějaké vyjádření tisku poskytne."

Hrubeš dodal, že se jednalo o hodně těžký zápas, který zřejmě byl nejtěžším na posuzování v jeho dosavadní kariéře.

VIDEO: Rozhodující branka Jana Vošahlíka



Jestli ale bude komisí potrestán, to v momentální chvílí nikdo netuší. Podle vyjádření jejího předsedy Luďka Macely se komise rozhodčích bude případem zabývat na úterním zasedání.

Nicméně řešit se nebudou jen výkony sudích, ale také prostředníček Tomáše Řepky, který ukázal fanouškům Jablonce.

Podle informací iSport.cz byl totiž Řepkův prostředníček zaznamenán do zápisu jako "neslušné gesto". Ke všemu bylo zdokumentováno na fotografii, takže je více než pravděpodobné, že se jím bude zabývat disciplinární komise.



Zklamaný kapitán Řepka nesl prohru v Jablonci hodně těžce
Zklamaný kapitán Řepka nesl prohru v Jablonci hodně těžce

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud