20. května 2011 • 13:29

Čech navštívil Řím: Bez helmy ho nepoznali

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR - Ač nezískal jedinou trofej, český brankář Petr Čech prožil po individuální stránce vynikající sezonu. I proto byl vyhlášen nejlepším hráčem Chelsea, což považuje za hezký dárek k dnešním 29. narozeninám. V anketě, ve které předčil Didiera Drogbu a Branislava Ivanoviče, hlasovalo přes 28 tisíc fanoušků londýnského klubu.



"Je to velké ocenění. Za těch sedm let, co jsem v klubu, jsem měl možnost hrát s nejlepšími fotbalisty světa a není jednoduché se v této konkurenci prosadit. V Chelsea máme jedny z nejlepších hráčů na svých postech vůbec a předčit je, to už něco znamená. Navíc je to anketa fanoušků a cením si jejich hlasů, protože fotbal se hraje hlavně pro ně," řekl Čech na svých oficiálních stránkách petr-cech.cz.

Petr Čech s manželkou Martinou na vyhlášení Fotbalisty roku 2010Foto Jaroslav Legner (Sport)
Od klubu je to hezký dárek k dnešním narozeninám, že?
"Určitě, byla to taková pěkná předehra a uvidíme, co bude následovat."

Jak oslavíte narozeniny?
"Protože máme v neděli poslední zápas na Evertonu, tak není moc času. Nic jsme dopředu nechystali, ale třeba bude nějaké překvapení. Možná se chystá nějaká tajná party, co já vím. Každopádně narozeniny pořádně oslavím, až se vrátíme do Čech."

Máte v klubu povinnost nosit na narozeniny něco do kabiny?
"Většinou se dává nějaký dort nebo zákusky, ale záleží na každém. Není povinné něco nosit."


Máte nějaké přání?
"Zdraví pro sebe i své blízké a taky hezký léto. Zdraví mi v téhle sezóně drželo, neměl jsem žádné vážné zranění. Těším se na odpočinek, čeká mě ještě poslední zápas a pak akce s nároďákem."

Tudíž počítáte s účastí na Kirin Cupu v Japonsku?

"Původně jsem s tím nepočítal, protože jsem si chtěl po těžké sezóně pořádně odpočinout. Ale Laštůvka si poranil meniskus a čeká ho operace, Vaclík bude s jednadvacítkou, tak pojedu. Myslím si, že je to správné. V Japonsku v sobě přes všechny ty problémy související se zemětřesením našli energii, aby ten turnaj zorganizovali. A určitě pro ně alespoň bude odměna, když tam přijedou ti nejlepší hráči. Tak se na to dívám já."

Petr Čech během setkání s novinářiFoto ČTK
S manželkou Martinou jste zkraje týdne strávili dva dny v Římě. Jak jste si to užili?
"Bylo to báječné. Letěli jsme ještě v neděli večer a v úterý zpátky. Prohlídli jsme si skoro všechno kromě muzeí, na která nezbyl čas. Ale viděli jsme Vatikán, Koloseum a další památky. Prošli jsme toho hodně a moc se nám tam líbilo."

Italové jsou do fotbalu blázni. Poznávali vás na ulici?
"Nikdo mě tam nečekal, protože jsem to dopředu nevyhlašoval. Kdybych na sobě měl helmu, tak mě asi poznají skoro všichni, ale takhle to bylo v pohodě. Ta helma je docela dobrý nástroj... Navíc jsem měl brýle, takže mě poznalo jen pár lidí. Chtěli se jen vyfotit nebo podepsat, byli v pohodě."

Čech s trenérem brankářů Janem Stejskalem
Čech s trenérem brankářů Janem Stejskalem

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud