23. května 2011 • 18:23

Jablonec opouští Pavel Drsek i Tomáš Michálek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalistů Baumitu Jablonec neprodlouží po sezoně smlouvu s Pavlem Drskem a Tomášem Michálkem. S oběma hráči se vedení klubu už oficiálně rozloučilo na sobotním večerním setkání s fanoušky po zápase se Slavií Praha. Rozloučení se dočkal také Tomáš Pekhart, který přestoupí do Norimberka po ukončeném hostování ve Spartě.



O odchodu Drska Michálkem se spekulovalo už v průběhu druhé poloviny jara, kdy nebyli příliš herně vytěžováni. "Chtěli jsme, aby se oba hráči mohli za své služby v klubu důstojně rozloučit a hlavně měli dost času hledat nové angažmá. Vývoj v ligové tabulce napomohl tomu, že jsme to mohli oznámit veřejně již po 29. kole," řekl dnes ČTK ředitel klubu Petr Flodrman.

Spekuluje se, že na Střelnici už nebude působit ani obránce Matej Krajčík, ale ten má v klubu smlouvu a zůstává v kádru.

Čtyřiatřicetiletý Drsek přišel do Jablonce před dvěma lety z Kladna, kam se vrátil po desetiletém angažmá v Německu, kde hrával za Duisburg a Bochum. Krátce působil také v řeckém Panioniosu. Jablonec opouští s bilancí 55 ligových startů a čtyř vstřelených gólů, v české lize má celkem odehráno přesně 100 utkání a dvanáct zásahů. V bundeslize má bilanci 51/2, v druhé německé lize 179/19.

O rok mladší Michálek opouští Jablonec již potřetí. Poprvé do klubu přišel před deseti lety, zelený dres tehdy oblékal čtyři roky, než odešel do Malatyasporu. Jednu sezonu poté strávil v Plocku, na podzim 2010 nastupoval za Brno. V lize odehrál 195 utkání a dal 38 branek. Na podzim v Brně měl bilanci 13 zápasů, čtyři góly.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud