4. června 2011 • 19:38

VIDEO: Švýcar Barnetta dokonale zaskočil Anglii

Autor: pj
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako na světovém šampionátu proti Španělům dokázali fotbalisté Švýcarska překvapit favorizovaného velikána i tuto sobotu. V kvalifikačním utkání potrápili Anglii na její půdě, která po remíze 2:2 mohla být vůbec ráda, že vydřela aspoň bod.



Angličanům zavařili dvě standardní situace během tří minut. Záložník Tranquillo Barnetta je zahrál tak precizně, že z gólmana Joea Harta udělal diváka, který byl na jeho chytrost příliš krátký.

Favorizovaní Angličané remizovala se Švýcarskem 2:2, nakonec ale byli rádi za bod.Foto Reuters
Nejprve mazácky poslal centr na zadní tyč, který nikdo netečoval a propadl až do sítě. Podruhé zaskočil soupeře zvolením střely na místo centru a vypálil na bližší tyč, kam se domácí gólman nestihl přemístit.

Standardky v podání Barnetty přitom na první pohled vypadaly neškodně. Z pozic, ze nichž se mu podařilo skóroval, padají branky málokdy.

Opařeným Angličanům se však kolena nepodlomila. Už za minutu se vrátili do hry díky pokutovému kopu, který hlavní arbitr odpískal po jasném faulu stopera Djouroua na mrštného záložníka Jacka Wilsherea. Penaltu se štěstím proměnil Frank Lampard, balon proklouzl pod pravou rukou brankáře Diega Benaglia.

VIDEO: Podívejte se na všechny góly

Fotbalisté Anglie remizovali se Švýcarskem 2:2.
Video se připravuje ...

Tlak Angličanů pokračoval i po přestávce, což brzy vyústilo ve vyrovnávací branku. Millerův oblouček Baines skvostně sklepnul hrudí na Ashleyho Younga, jenž z half-voleje zařídil bod.

Švýcaři si kromě dvou gólových standardek jinou tutovku nevypracovali. Ze hry se prosadit nemohli, v tom jasně dominovali domácí. Ti naopak v závěru mohli rozhodnout, jenže útočník Darren Bent solidní šanci zahodil.

Angličané zůstávají na prvním místě kvalifikační tabulky G díky lepšímu skóre před Černou Horou. Ta se mohla posunout do čela, jenže remizovala s Bulharskem.

Anglie - Švýcarsko 2:2 (1:2)
Branky: 37. Lampard z pen., 51. Young - 32. a 35. Barnetta

DALŠÍ SOBOTNÍ VÝSLEDKY KVALIFIKACE:
Rusko - Arménie 3:1
Lotyšsko - Izrael 1:2
Slovensko-Andorra 1:0
Černá Hora - Bulharsko 1:1
Řecko - Malta 3:1
Island - Dánsko 0:2

Favorizovaní Angličané remizovala se Švýcarskem 2:2, nakonec ale byli rádi za bod.
Favorizovaní Angličané remizovala se Švýcarskem 2:2, nakonec ale byli rádi za bod.

Slovensko-Andorra 1:0
Černá Hora - Bulharsko 1:1
Řecko - Malta 3:1
Island - Dánsko 0:2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud