9. července 2011 • 12:05

Brankář Vaclík odchází ze Žižkova do Graafschapu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík přestupuje z Viktorie Žižkov do nizozemského Graafschapu. V pondělí ho čeká zdravotní prohlídka, pak podepíše s čtrnáctým celkem minulé sezony nizozemské ligy smlouvu na tři roky. Potvrdil to hráčův agent Zdeněk Nehoda.



"V Nizozemsku jsem jednal se třemi zájemci o Tomášovy služby a nakonec jsme se rozhodli pro tým, který, jak společně věříme, bude nejvhodnější pro další rozvoj jeho kariery," uvedl v prohlášení Nehoda. "Tomáš zítra odletí do Nizozemska, kde by měl v pondělí absolvovat zdravotní prohlídku a následně podepsat novou smlouvu," dodal.


Žižkov už přestup odsouhlasil. "Tomáš má náš souhlas k odletu do Nizozemska, a pokud proběhnou lékařské testy bez problémů, v pondělí bychom měli přestup finálně realizovat," potvrdil ředitel Viktorie Jiří Rýva.

Dvaadvacetiletý Vaclík patří k největším českým brankářským talentům. Byl oporou jednadvacítky při zisku bronzových medailí na nedávném mistrovství Evropy a byl také už povolán do seniorské reprezentace.

Dosud však nemá na kontě ani jediný zápas v české první lize. Dosud totiž působil v druholigové Viktorii Žižkov, které letos pomohl k postupu do nejvyšší domácí soutěže. Předtím chytal za Vítkovice.

Občerstvující se Tomáš Vaclík
Občerstvující se Tomáš Vaclík

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud